Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erdenay Açıklaması

İSTANBUL - ERCAN DOĞAN - Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay, 2014 Dünya Şampiyonası'nın sonuna kadar A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başında olacak Bogdan Tanjevic'in iyi durumda olduğunu söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Erdenay, Tanjevic'in sağlığının iyi olduğunu belirterek, "Kulüp takımı da çalıştırmadığı için dinlenme fırsatı buldu" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcının 17. Akdeniz Oyunları'nda milli takımın başında olmasının da olumlu olduğunu vurgulayan Erdenay, "Tanjevic, uzun zamandır milli takımda çalışıyor. Bu bakımdan takımı ve düzeni çok iyi biliyor. Akdeniz Oyunları'nda da moral buldu" diye konuştu.

İtalyan çalıştırıcı Ettore Messina'yı çok istediklerini, ancak olmadığını kaydeden yönetim kurulu üyesi Erdenay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Messina'nın karar verme süreci ve birçok opsiyonu önümüze koyması nedeniyle görüşmeler uzadı. Süreç uzayınca yönetim kurulu olarak aramızda bir kez daha görüşmeler yaptık. Tanjevic'in devam etmesinin doğru olduğuna karar verdik. Bogdan Tanjevic, uzun zamandır kulüp takımı çalıştırmıyor ve dinleniyor."

-"Tanjevic'in tercihi de Ataman'dı"

Harun Erdenay, milli takım için ismi gündeme gelen Ergin Ataman'ın Bogdan Tanjevic'in de tercihi olduğunu dile getirdi.

Ataman'ın çok başarılı bir çalıştırıcı olduğunu belirten Erdenay, "Bundan sonra da çok başarılı dönemler yaşayacaktır. Tanjevic'in Türk hocalar arasındaki tercihi Ergin Ataman'dan yanaydı. Ancak Messina ile süreç uzayınca ve zaman daralınca bu şekilde tercih yaptık" diye konuştu.

Kulüp takımı ile milli takımı birlikte çalıştırmanın zorluğuna değinen Erdenay, "Tanjevic'de daha önce bu zorluğu yaşamıştık. Antrenörün kafası hem kulübüyle hem milli takımla meşgul oluyor. En sağlıklı tercih, milli takım antrenörünün sadece milli takımı çalıştırmasıdır" ifadelerini kullandı.

-"Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya istiyoruz"

Erdenay, 2013 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı hedeflediklerini ifade etti.

Slovenya'da gerçekleştirilecek şampiyonada en iyi dereceye ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Harun Erdenay, şunları söyledi:

"Şampiyonaya elimizdeki en iyi kadroyla gideceğiz. Çok ciddi rakiplerle karşı karşıya geleceğiz. İspanya, Yunanistan, Fransa, Sırbistan ve İtalya çok güçlü rakipler. Slovenya, ev sahibi olduğu için avantaja sahip olacak. Hedefimizi en üst seviye olacak şekilde altın madalya olarak koyuyoruz."

-Hidayet Türkoğlu'nun durumu

NBA'de geçen sezon oynadığı dönemde doping yaptığı gerekçesiyle ceza alanı Hidayet Türkoğlu ile ilgili soruyu yanıtlayan Erdenay, "Bu sorun umarım bugünlerde çözüme kavuşur. Hidayet, aldığı 20 maçlık cezayı bitirdi. FIBA'nın bir ceza daha vermesi yanlış olur. İnşallah Hidayet de ceza almayarak kadro içinde yer alır" görüşlerine yer verdi.

-"Fenerbahçe Ülker büyük bir antrenör getirdi"

Harun Erdenay, Avrupa'nın en önemli başantrenörlerinden Zeljko Obradovic ile anlaşan Fenerbahçe Ülker'i de bu tercihinden dolayı tebrik etti.

Erdenay, sarı-lacivertli ekibin, bütün Avrupa'nın peşinden koştuğu bir isimle çalışacağına dikkati çekerek, "Obradovic hem Avrupa'da kulüp bazında başarılar kazanmış hem de milli takım düzeyinde şu anda en iyi antrenörlerden biri. Fenerbahçe'nin böyle bir çalıştırıcıya sözleşme imzalatması büyük bir başarı" diye konuştu.

Gelecek sezon Beko Basketbol Ligi'nin çok renkli geçeceğini kaydeden Erdenay, "Lig kalitesi olarak Yunanistan'ı daha önce geçmiştik. Orada sadece iki takım var, gerisi zayıf ekiplerden oluşuyor. Şimdi İspanya ligini geride bırakacak şekilde ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

Federasyon yönetim kurulu üyesi Erdenay, Banvit'te başarılı dönemler geçiren Orhun Ene ile ilgili soruyu ise "Orhun Ene, Banvit'deki çıtayı çok yükseltti. Ene gibi bir çalıştırıcı da mutlaka diğer takımların listesinde yer alacaktır" şeklinde yanıtladı.

Kaynak: AA