Samsunspor Kaptanını Buldu

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, geçen sezon Karşıyakaspor’da forma giyen Adnan Güngör ile 1 yıllık sözleşme imzaladı ve kaptanlık görevine getirdi.

Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, Futbol Şube Sorumlusu Nihat Soğuk, yönetim kurulu üyeleri ve futbolcu Adnan Güngör katıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, “Bugün eski futbolcumuz ve yeni transferimiz Adnan Güngör ile beraber imzayı atacağız. Adnan bu sene bizim hem takım kaptanımız hem de elimiz, ayağımız olacak. Ondan çok şey bekliyoruz. İnanıyorum ki bize fayda sağlayacak. Bütün Samsunspor camiasına hayırlı olsun” dedi.

“ALT YAPIYA ÖNEM VERİYORUZ”
Alt yapıya önem verdiklerini belirten Başkan Kar, “Benim 15 sene önceki hep hayalim, bu takımın içersinde oynasın ya da oynamasın yarısının buradaki alt yapıdan yetişen çocuklarımızdan olmasıydı. Bunu geçen sene de gördük. Bu sene de devam edecek. İnşallah alt yapıdan 1-2 futbolcuyu A takıma alacağız. Adnan Güngör ve Musa Aydın da bizim alt yapıdan gelen oyuncularımız. Bunlar gibi Türkiye’nin diğer illerinde oynayan oyuncularımız var. Hepsine ihtiyaç duyduğumuz zaman gelip oynayabilirler. Biz ,Samsunspor’un iyiliği ve iyi gitmesi açısından yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber her konuda en iyi şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Bizim takıma uyum sağlayacak, bizimle beraber terinin son damlasına kadar akıtacak olan arkadaşlara bizim kapımız her zaman açıktır. Yabancı transferleri de bugün yarın sonuca varacağız. Şu anda kesinleşmiş hiçbir şey yok. Bunun üzerinde de titizlikle çalışıyoruz. Henüz daha Roberts ile mukavelemizi feshetmiş değiliz. Kendisine bildirdik, sonuç olarak Roberts bizim oyuncumuzdur. Onun için 2 yabancı oyuncu alma şansımız var. Ona göre değerlendirmeler yapıyoruz” diye konuştu.

YUVAMA GERİ DÖNDÜM
Samsunspor’un yeni kaptanı Adnan Güngör, “6 yıl aradan sonra, 10 yıl formasını giydiğim yuvama yeniden geldiğim için çok mutluyum. Benim Samsunluluğuma ve Samsunsporluluğuma inanan başkanıma, yönetici ağabeylerime ve hocama çok teşekkür ediyorum. Hiç maddiyat konuşmadan çok kısa sürede anlaştık. İnşallah bundan sonra Samsunspor’u yakıştığı yer olan Süper Lig’e çıkarmak için yöneticilerimiz, başkanımız, hocamız ve biz futbolcularla birlik ve beraberlik içersinde elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

ADNAN SAMSUNSPOR’A HAYIRLI OLSUN
Samsunspor’un yeni transferi Adnan Güngör’ün takım faydalı olacağını ifade eden Futbol Şube Sorumlusu Nihat Soğuk, “Daha önce takımımızın formasını giymiş, şehrimizde kulübümüze hizmet etmiş arkadaşımızı tekrar burada görmek, takımımızın içersinde ağabey olmak, takım kaptanlığı gibi bir sorumluluğu da üstlenecek olması dolayısıyla hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

Samsunspor için yapılacak olan yardım kampanyası hakkında konuşan Samsunspor Halkla İlişkiler Sorumlusu Oğuzhan Serinkaya, “Burada önemli olan şehirde bütünlüğü yakalamak. Tüm Samsunspor sadece birkaç kişinin değil. Şehrin tüm Samsun’a gönül veren herkesin desteğini alma çabası içersindeyiz. Bu anlamda ilk toplantılar sivil toplum örgütleriyle yapıldı. Şimdi işadamları ve iş camiası ile tekrar yeniden toplantılar gerçekleştirilecek. Mutlaka hazırlıklar ve planlar olacaktır. AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır bir takvim planladılar. O takvime uygun şekilde yapılacak. Çünkü kulübün ödemeleri 10-11 ay yayılmış durumda. Kulübe 10-11 ay gelir elde edecek şekilde maddi olarak alt yapı hazırlamaya çalışıyoruz. Şu anda çalışmalar devam ediyor ve iyi yönde sinyaller alıyoruz” ifadelerini kullandı

Konuşmaların ardından Adnan Güngör, kendisini kırmızı-beyaz-siyah renklere bağlayan 1 yıllık imzayı attı. Öte yandan Adnan Güngör, takım kaptanlığı görevine getirildi ve kendisine 55 numaralı forma verildi.

Kaynak: İHA