Formula 1 Yarışçılarından Boykot Sinyali

ANKARA - Formula 1 yarışçıları, geçen hafta İngiltere'nin Silverstone pistinde yaşanan lastik sorununun bu hafta Almanya'daki yarışta da devam etmesi halinde yarıştan çekileceklerini açıkladı.

Grand Prix Yarışcıları Birliği toplantısının ardından yayımlanan bildiride, geçen pazar yapılan yarışta lider konumdaki Lewis Hamilton dahil 5 sürücünün yüksek hızdan kaynaklanan lastik patlaması sorunu yaşamasını "çok büyük kaygıyla" karşılandığı vurguladı.

GPDA, Almanya'da bu haftasonu düzenlenecek yarışta lastiklerde yapılacak gereken değişiklerle istenilen sonuca ulaşılacağına ve benzer sorunların yaşanmayacağına inandıklarını belirtti.

GPDA'ya bağlı Formula 1 yarışçıları da bu hafta Almanya'nın Nürburgring pistinde benzer sorunların yaşaması halinde yarıştan çekilmekten tereddüt etmeyeceklerinin altını çizdiler.

Yarışçılar, "Böyle bir durumda yarıştan direk çekileceğiz çünkü lastiklerde yaşanan bu önlenebilir sorun sürücülerin, güvenlik görevlilerin ve taraftarfların hayatını tehlikeye sokuyor" ifadesini kullandı.

Üretici firma Pirelli yetkilileri ise lastik sorununu çözmek için derhal harekete geçeceklerini, son yarışta lastiklerinde kullandıkları çelik bir parçanın bu duruma neden olduğunu ve bundan sonra böyle bir durum yaşanmayacağını ifade ettiler.

İngiltere'nin Silverstone pistinde geçen hafta düzenlenen yarışta Lewis Hamilton, Felipe Massa, Jean-Eric Vergne, Sergio Perez ve Esteban Gutierrez'in sol teker lastikleri patlamıştı.

Kaynak: AA