"Bursa Bisiklet Festivali" Başladı

BURSA - Bursa'da, 22 ilden sporcuların katılımıyla düzenlenen "Bursa Bisiklet Festivali'' başladı.

Yeşil Pedal Bisiklet Derneğinin organizasyonu ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bu yıl ilki düzenlenen festivale, Bursa, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, İçel, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmir'den yaklaşık 250 sporcu katıldı.

Festivalin açılışı, Tophane'deki Saltanat Kapı'dan mehter takımı eşliğinde yapıldı.

Derneğin başkanı Ayhan Uyar, 3 gün sürecek festival hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, katılımcılarla festival süresince tarihe yolculuk yapacaklarını belirterek, Ulucami, Yeşil Türbe, hanlar ve hamamlar, Aktopraklık Höyüğü ile 700 yıllık köy Cumalıkızık'a pedal atacaklarını kaydetti.

"Bursa'da zaman içerisinde bisiklet ile yolculuk" sloganıyla düzenlenen festivalinin amacının, katılımcılara Bursa'yı, Bursalılara da bisiklet sporunu tanıtmak olduğunu söyleyen Uyar, "Daha önce Bursa'da böyle bir organizasyon yapılmadığını gördük. Katılımcılara Bursa'yı tanıtmak, kültür elçiliği yapmak için hem de Bursalılara bisiklet sporunu tanıtmak için böyle bir organizasyon düzenledik. Katılımcılar ve Büyükşehir Belediyesi ile sponsorların destekleri bizi bu konuda cesaretlendirdi. Amacımız Bursa Bisiklet Festivalini Türkiye'de bir marka yapmak" ifadesini kullandı.

Bisiklet sporcuları, festival süresince Botanik Park'taki kamp alanında çadırlarda kalacak.

Kaynak: AA