Bülent Başer, Dünya Şampiyonluğunu İstiyor

Türk boks tarihinin ilk profesyonel boks antrenörü Bülent Başer, ağırsıklet boksörü Romanyalı Christian Hammer ile dünya şampiyonluğunu istiyor.

Bu güne kadar Sinan Şamil Sam, Selçuk Aydın, dünya şampiyonu Juan Carlos Gomez, Olimpiyat Şampiyonu Odlainer Solis, Çağrı Ermiş, Gökalp Özekler ve daha onlarca dünya şampiyonunu çalıştırmış olan Başer, Romanya’nın Costanza şehrinde boksörünü ringe çıkarmanın heyecanını yaşıyor. WBO’nun Avrupa Şampiyonluğunu elinde bulunduran Chiristian Hammer, bu unvanını korumak için Norveçli boksör Leif Larsen’e karşı yumruk sallayacak. Eurosport ve Romen televizyon kanalı Pro-tv maçı naklen yayınlayacak. Boksörün menajeri Erol Ceylan, maça iyi hazırlandıklarını belirterek, “Rakibimiz de çok güçlü ancak ben antrenörüm Bülent Başer’in boksörümüzü çok iyi hazırladığını düşünüyorum” dedi.

Başarılı Türk antrenör Bülent Başer, Türk milli takımına aday olduğunu belirterek, “Sayın başbakanımızın 2020 hedefine ben de katkıda bulunmak istiyorum. 2020’de İstanbul’da yapılacak olan Olimpiyatlara Türk boks milli takımını hazırlamak istiyorum. Yurt dışından antrenör getirmeye gerek yok. Ben mesleğim gereği, Ruslarla, Kübalılarla, Amerikalılarla ve Almanlarla birlikte çalıştım ve bunların boksörlerini yetiştirerek dünya çapında başarılar elde ettim. Bu başarıları saymaya kalksam elinizdeki gazeteler sığmaz. Bildiklerimi Türkiye’deki antrenörlerimiz de paylaşmaya hazırım. Maalesef ülkemizdeki antrenör arkadaşlar ülke dışında çalışmadıkları için bilgileri ülke içinde öğrendikleriyle kaldı” diye konuştu.

Bülent Başer’in basın danışmanı Vedat Alyaz’da Başer’in dünya çapında tecrübe ve üne sahip olduğunu belirterek, “Bülent, Klitschko’nun antrenörü Fritz Sdunek, Abraham’ın antrenörü Uli Wegner ve birçok dünya şampiyonu gerek Kübalı, gerek Rus ve gerekse Alman antrenörlerle birlikte çalışma imkanına kavuştu. Dünya şampiyonu Klitschko’nun karşısına iki boksör çıkardı. Selçuk Aydın, İstanbul’da Avrupa Şampiyonluk kemerini kazanırken köşesinde yine Başer vardı. Sinan Şamil Sam’ın tüm maçlarında başından sonuna kadar Başer yar almıştır bunun dışında daha yüzlerce maçlara boksör hazırladı. Amatör boks hayatının dışında yaklaşık 15 seneden beri profesyonel boksun içerisinde yer alıyor ve dünya çapında maçlara imza atarak büyük tecrübelere sahip olmuştur. Bu tecrübeleri ülkemizdeki boksörleri yetiştirmek için kullanması ülkemize büyük şampiyonluklar yaşatacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA