Almanya - Türkiye Maçının Ardından

Samsun’da düzenlenen U-20 Ümit Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonasında Milli Takım turnuvadaki ikinci maçında Almanya’yı 72-48’lik skorla mağlup ederek ikinci maç sonunda D Grubu’nu lider tamamlamayı garantiledi.

Maçın ardından Ümit Kız Milli Takım Baş Antrenörü Aziz Akkaya ve oyuncular maçı değerlendirdi.
İki takım arasındaki kalite farkının galibiyeti getirdiğini belirten Ümit Kız Milli Takım Baş Antrenörü Aziz Akkaya, “Bu sonuç bizim için sürpriz olmadı. Almanya ile aramızda basketbol anlamında çok fark var. Bu sonuçla grup liderliğini garantiledik ve diğer gruba da iki galibiyet taşıyacağız. Bugün biraz daha iyi oynadık. Kızlar daha yeni yeni dünkü seyirciyle beraber stresi attılar. Daha iyi oynuyoruz. Üstüne daha çok koymamız lazım. Çünkü bizim hedeflerimiz çok büyük. İnşallah sonunda hedefimize ulaşırız. İyi savunma yapmamız ve iyi konsantre olmamız gerekiyor. Bizim en büyük hedefimiz rakibi 55 sayının altında tutmak” dedi.

Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten Ümit Kız Milli Takım Oyuncusu Olcay Çakır, “Henüz takım gibi oynamayı başarabilmiş değiliz. Daha çok yol kat etmemiz lazım. Her gün gittikçe iyileşiyoruz. Şuanda grup liderliğini garantiledik. Önemli olan çapraz gruptan alacağımız maçlar. Çünkü onlardan alacağımız puanlarla çeyrek final eşleşmesini gerçekleştireceğiz. Türkiye kadar gelen kupayı Türkiye’nin dışına çıkarmayı düşünmüyoruz. Türkiye’de Samsun’da kalmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA