Yazoğlu, Selim’in Büstünü Dikti

Beş yıldır üst üste Kırkpınar Ağası olan Seyfettin Selim’in Kırkpınar Evi’nde büstü açıldı.

Kırkpınar Evi’nde açılan büstü, Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Dernek Başkanı, 1991-92-93 yıllarında Kırkpınar Ağası olan Alper Yazoğlu tarafından yapıldı.

Büstün açılışını Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkan yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı aynı zamanda 1991-92-93 yılları Kırkpınar Ağası olan Alper Yazoğlu tarafından yapıldı.

Büst açılışında konuşma yapan dernek başkanı ve eski Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu, Edirne Belediyesi’nin 3 yıl üst üste ağa olanlara jest yaparak Er Meydanı’na heykellerini diktiğini ve kendilerinin de dernek olarak heykeli dikilen ağaların büstlerini dernek bahçesine diktiklerini açıkladı.

Kırkpınar’ın büyük bir efsane olduğunu ifade eden Yazoğlu, “Tarihin derinliklerinden günümüze kadar gelen, Türk töresinin en değerli unsurlarını bünyesinde taşıyan geleneğimizdir, ata mirasımızdır. Kırkpınar’da güreşen yiğit pehlivanlarımız var, hizmet eden cazgırlar, yağcılar, hakemler, görevli ve gönüllülerimiz var, vazgeçilmez unsurumuz davul-zurna var. Olmazsa olmazlardan biri de ağalarımız var. Ben Kırkpınar’ı hem izleyici hem gönüllü gözüyle görüyorum şanslı olduğum unsurlardan biri de ağa gözüyle görebilmemdir. Ağaların gözünden çok farklı derinlikler ve duyguyla yaşar Kırkpınar. Ağaların gözü, gönlü farklı bakar Kırkpınar’a çünkü üç günlük güreşle bitmez yıl boyunca üstlendiği misyonla yaşar” diye konuştu.

652'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Ağası Seyfettin Selim ise böyle bir jest karşısında oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, dernek üyelerine teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından büstün kurdelesini Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Dernek başkanı ve Eski Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu ile Ağa Seyfettin Selim birlikte çözdüler.

Kaynak: İHA