Tosfed Olağanüstü Genel Kurulu

ANKARA - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun yeni başkanı Metin Çeker oldu.

Dedeman Hotel'de yapılan TOSFED Olağanüstü Genel Kurulu'nda, 151 delegenin 136'sı oy kullandı. Oyların 136'sından 81'ini alan Metin Çeker, başkanlığa getirildi.

Diğer aday Ercan Kazaz, 54 oyda kalırken 1 oy da geçersiz sayıldı.

TOSFED'in yeni başkanı Metin Çeker, genel kurulda yaptığı konuşmasında, 60 yıllık hayatının 36 senesini aktif olarak otomobil sporları içinde geçirdiğini belirterek, "Ne mutlu bana ki salonda bulunan herkesi tanıyorum" dedi.

Federasyonda yaşanan fikir ayrılıklarına dikkati çeken Çeker, "En büyük amacımız, kutuplaşmalara engel olmak. Herkesi kucaklayarak, huzur ortamını sağlamaya çalışacağız. Kişisel çekişmelerin olduğu yerde sporumuzun ileri gitmesi mümkün değil" diye konuştu.

Çeker, yeni dönemde kulüplerin bölgelerinde çok daha aktif olması için her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, federasyon bünyesinde projeler gerçekleştirecek gönüllüler komisyonu kuracaklarını dile getirdi.

Federasyonun son 6 aylık döneminde prestij kaybettiğine işaret eden Çeker, uluslararası yarışları Türkiye'ye kazandırmak için mücadele edeceklerini vurguladı.

Yönetim, denetim ve disiplin kurulları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Sinan Kılıç, Hürkal Özer, Ömer Erdem, Ömer Burç, Kemal Kurtagiç, Ahmet Ünlü, Ekrem Coşkun, Bünyamin Burak Aslan

Denetim Kurulu: Murat Eyyüpoğlu, Necip Bektaş

Disiplin Kurulu: Cumhur Kaynak, Oğuz Karahançer, Zafer Vatansever

-İstafalar ardından genel kurul kararı olınmıştı

Yönetim ve denetim kurullarının dönem faaliyet raporları oybirliğiyle ibra edilen olağanüstü genel kurulda, geçici olarak federasyon başkanlığı görevini yürüten Sinan Kılıç'ın açılış konuşmasına bazı delegeler tepki gösterdi.

Mayıs ayında başkan Demir Berberoğlu ile yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin çoğunluğunun istifasının ardından görevine devam eden üyelerden Sinan Kılıç, Fatih Kılıç ve Ekrem Coşkun, gerçekleştirdikleri toplantıda olağanüstü genel kurul kararı almıştı.

Kaynak: AA