Milli Sporcular Yemekte Buluştu

Bu yıl İçel'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'na katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcuları akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bu yıl 20-30 Haziran tarihleri arasında yapılan Akdeniz Oyunları'na 12 sporcu ile katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, 11 madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Madalya kazanan milli sporcular, İzmit Sırrıpaşa Konağı'nda verilen akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemekte milli sporculara, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da eşlik etti.

Yemek sonrası konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, spora çok büyük önem veriyoruz ve bunu herkes için yapıyoruz" diyerek şunları ifade etti:
"Tüm Kocaeli'deki kulüplerimize, maddi, manevi, altyapı, araç-gereç, salon, ne gerekiyor ise her türlü desteği bugüne kadar verdik, bundan sonra da daha güçlü şekilde vermeye devam edeceğiz. Herkesin spor yapmasını öneriyoruz ve teşvik ediyoruz. Doktorlarımız da hep bunu öneriyorlar. Çağımızın en tehlikeli hastalıklarıyla mücadele etmenin en güzel yolu spor yapmaktır. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz. Mutlu olmak istiyoruz. Sağlıklı yaşamanın olmazsa olmazı sağlıklı beslenme, spor, hareket. Formülü bu. Sağlıklı yaşamanın, mutlu olmanıb yolu, sağlıklı beslenme ve hareket. Bütün çocuklarımı tebrik ediyorum. 12 sporcuyla katıldık Akdeniz Oyunları'na ve 11 madalya aldık, özet. Hepsine başarılar diliyorum. Allah güç kuvvet versin, sağlık versin. Yeni başarılara imza atmanızı bekliyoruz."
Milli halterci Aylin Daşdelen ise, "Türk halkının verdiği coşkuyla, o kiloları kaldırmamak elde değil" diyerek, “2 altın aldım ve dünya rekoru kırdım. Mutluyum, çalıştım ve karşılığını aldım. Türk halkının inanılmaz bir desteği vardı. Ben bütün müsabakalara katıldım ama giç bu kadar seyirci görmemiştim. Tribünlet tıklım tıklımdı. Onların verdiği coşkuyla inanın, o kadar maneviyat taşıyorsunuz ki, o kiloları kaldırmamak elde değil. Önümüzdeki dünya şampiyonasına katılamayacağım. Seneye artık yetişebilirsem Avrupa Şampiyonası ve ondan sonra zaten sporu bırakmayı düşünüyorum. İlerde inşallah olimpiyatlarda madalya alacak sporcu yetiştireceğim. Kariyerimde olimpiyat madalyam yok. Çok istedim ama olmadı” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcuları Akdeniz Oyunları'nda, judoda 6 sporcu ile 1 altın, 1 bronz. Karetede 2 sporcu ile 1 altın, 1 gümüş. Boksta 2 sporcu ile 1 gümüş, 1 bronz ve halterde ise 2 sporcu ile 3 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

Kaynak: İHA