Beşiktaş Divan Kurulu Başkan Adayı Affan Keçeci’den Açıklamalar

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanlık seçimi öncesi aday olan Affan Keçeci, yeni tüzük ve divan kurulu başkanlık seçimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kokteyle, Beşiktaş divan kurulu üyeleri ve siyah-beyazlı camiadan birçok kişi katıldı.

Beşiktaş divan seçiminin daha önceki seçimlerden çok daha farklı olacağını belirten Affan Keçeci, “Eski tüzüğümüze göre divan kurulu üyelerimizin sayısı 450 kişiydi. Mayıs ayında yapılan tüzük değişikliği kongresinde tüzüğümüzde bir değişiklik oldu. Daha önce Beşiktaş da 30 sene üyelik yapanlar, otomatikman divan üyesi oluyorlar. Şimdi bu 25 yıla indi. Daha öncede divan başkanlığı yapmış olan kişiler, eski tüzüğe göre 450 kişiye başkanlık yapıyor. Yeni tüzük sonrası 25 yıla inmesinden dolayı sayıda büyük bir fark oldu. 450 kişiden, şuanda yapılacak olan seçimde 1142 kişi oy kullanacak. Bu her sene artıyor. Divanımızın kendisini yenilemesi lazım. Alışılmışın dışına çıkmak, bir divan yönetiminin iş başına getirilmesi gerekir. Biz tamamen bu hedefler doğrultusunda hareket ediyoruz. Şuanda bizim divan’ın içerisindeki kişiler, gerek kendi iş hayatlarında, gerek sosyal yaşamda ve bulundukları yerlerde üst noktalara gelmiş insanlar var ve onlardan Beşiktaş’ımızın yararlanması gerekir. Düşünen, üreten, aktif, etkin, saygın ve saygılı bir Beşiktaş divan başkanı ve kurulu görecekler.

Beşiktaş çok zor durumlarda bulundu. Divan üzerine düşen görevi yerine getirmedi. Borçları ve mali kurulu kastediyorum. Mali kurum kötülendiği zaman bana soruyorlar, sadece yönetimler mi sorumlu, divanın hiç mi sorumluluğu yok diye? Evet divanında çok büyük sorumluluğu var divan ircaa değil ama divan yol gösteren bir kurum. Divan problemler çıktığında düzelten bir kurum. Bu vakit divan’ın ne olduğunu Beşiktaş’ımızın düzlüğe çıkarılmasına son derece önemli rol alacağını bilinmesini istiyorum. Kısmet olur da divan genel kurulu bu görevi bize verdiği zaman farklı bir divan kurulunu tüm Beşiktaşlılar görecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA