Başpehlivan Kara’nın Hedefi, Altın Kemer

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2004-2007-2008 başpehlivanı Recep Kara son iki yılda finalde kaybettiğini belirterek, bu yıl hedefinin altın kemer olduğunu söyledi.

Bir yıldan beri iyi hazırlandığını ifade eden başpehlivan Kara, eksikliklerini iyi gördüğünü ve gidermeye çalıştığını dile getirdi. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde cumartesi günü kol bağlayacaklarını, hedefte yine birincilik olduğunu kaydeden Kara, “Tedbirimizi aldık, çalıştık ve inşallah kürsünün en üst basamağında yer alırız, temennimiz bu yönde” şeklinde konuştu.

“ŞAİBESİZ TEMİZ SPOR, TEMİZ GÜREŞ DİYORUZ”
Geçen yıl yapılmayan doping kontrolleri ile ilgili sorulan soruya Recep Kara, “İnşallah şaibesiz bir şekilde herkes hakkıyla, bileğinin gücüyle rakiplerini yenerek, derece yapmasını temenni ediyoruz. Doping illeti tüm branşlarda olan bir sorun. Bu konuya bakanlığımız da dopinge sıfır tolerans diye, ciddi bir şekilde üzerinde duruyor. Ama geçen yıl olimpiyat yılı olması sebebiyle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde doping testi alınmadı, keşke alsalardı, gönlümüz isterdi ki kimsenin kafasında soru işaretleri kalmasın. Bu yılda gördük ki Kırkpınar öncesi ülkenin çeşitli yerlerinde yapılan güreşlerde bazı arkadaşlarımız, test vermekten kaçındılar. Bu da ister istemez insanların kafasında şaibeye yol açıyor. O yüzden bu şaibeleri gidermek adına gelsin adam gibi güreşini yapsın, demek istediğim illegal işlere başvurmasın. Sonuçta herkes bir yıllık emeğinin karşılığını burada alıyor. Biz de bu şekilde temiz spor, temiz güreş diyoruz. İnşallah bu sene güreşlerde test alacaklar, önemli olan küçük yaştaki sporcuların da bu illegal işlere tenezzül etmemesi. O yüzden iyi bir yaptırım uygulanırsa, alttan gelecek olan çocuklara iyi bir örnek olacak” dedi.

“HERKESİ KIRAN KIRANA GÜREŞE, KIRKPINAR’A DAVET EDİYORUM”
Kara, “Ata sporuna layık bir şekilde güreşimizi yapacağız. İnşallah bu sene kıran kırana güreşler olacak er meydanında, buyursun gelsin herkes Kırkpınar’a bekliyoruz” diye konuştu.

Başpehlivan Recep Kara açıklamalarının ardından, Edirne Milli Takımlar Kamp Merkezi atletizm alanında antrenmanına devam etti.

Kaynak: İHA