Avrupa Şampiyonluğunu Kimseye Kaptırmıyor

ERZURUM - AYŞE YILDIZ - Dağ koşusu branşında 2007 yılından bu yana 6 kez altın madalya kazanarak Avrupa ve Türkiye'de ilki gerçekleştiren Ahmet Arslan, Bulgaristan'da yapılacak yarışmada 7'nci kez şampiyon olmak için ter dökecek.

Erzurum'daki Palandöken Dağın'da yaklaşık bir ay boyunca yoğun bir kamp süreci geçiren Arslan, Cumartesi günü Bulgaristan'da düzenlenecek Avrupa Dağ Kayağı Şampiyonası'nda bin metre ile 2 bin 400 metre yüksekliğindeki 12 kilometrelik parkurda altın madalya için yarışacak.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken'de başarılı bir kamp yaptığını belirterek, antrenmanların çok verimli geçtiğini ve kendisini şampiyonaya hazır hissettiğini söyledi.

Daha önce 6 kez üst üste Avrupa şampiyonu olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Bu yıl hedefim inşallah 7'nci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etmek. Bu başarı serisi, şu ana kadar Avrupa'da en uzun soluklu başarı serisi oldu. Daha önceki yıllarda üst üste iki kez Avrupa şampiyonu olabilen sporcu bulunmamakta. Ben 2007 yılında aldığım şampiyonluk unvanını 2012 yılına kadar devam ettirdim ve 2013 yılında da 7. kez şampiyon olarak bu başarı serimi devam ettirmek istiyorum. Tabii ki Avrupa Şampiyonası'nda kazandığım başarılar benim sürekli Avrupa Şampiyonu olarak anılmamı sağlıyor ama aslında dünya ikinciliği ve dünya üçüncülüğü gibi başarılarım da var."

Bu yıl Avrupa şampiyonluğunu elde ettikten sonra dünya şampiyonluğuna odaklanacağını vurgulayan Arslan, "Kariyerimi bir veya birden fazla dünya şampiyonluğu elde ederek sürdürmek istiyorum. Başarı yolunda sponsorlarımın çok önemli destekleri var. Türkiye Atletizm Federasyonu ayrıca çok önemli destekler sağlıyor. Bu destekler sayesinde önümüzdeki yıllar yeni başarılar kazanacağım ve genç sporculara yardımcı olarak ülkemin uluslararası alanda yeni şampiyonlar çıkarmasına yardımcı olacağım" dedi.

-"Aldığımız madalyalar bakımından dünyada ilk üç sıradayız"

Arslan, şöyle devam etti:

"6 yıldır Avrupa şampiyonuyum. Türkiye'de daha önce Avrupa Şampiyonu olabilen tek sporcu benim büyükler kategorisinde. Biz dağ koşularında Avrupa'da ve dünyada çok başarılı bir ülkeyiz. Aldığımız madalyalar bakımından dünyada ilk üç sıradayız. Çok büyük bir atakla, Avrupa'da bu işi dünyaya mal etmiş olan İtalyanların önüne geçmiş durumdayız. Gençler kategorisinde çok başarılıyız ama büyükler kategorisinde benim elde ettiğim başarılar ilktir. Bu kategoride ferdi olarak şampiyon olan ilk sporcu ben oldum."

Bulgaristan'da 12 kilometre koşacağını anlatan Arslan, "Bu yarışma çok önemli. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda bugüne kadar dağıtılan altın madalyaların yarısını ben kazanmış durumdayım. İnşallah yedinci altın madalyayı da kazanırsam Avrupa ve Türk spor tarihi açısından çok önemli olacak. Bu sadece benim açımdan değil, Türk spor tarihi açısından da çok önemli bir başarı serisidir. İnşallah bunu elde edeceğim" şeklinde konuştu.

-"Şampiyonaya antrenörsüz hazırlandım"

Antrenör konusunda sıkıntı yaşadığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"İki yıl önce antrenör değişikliği oldu. Ben de iki yıldır sıkıntı yaşıyorum. Şu an antrenörüm Rusya'da. Atletizm federasyonunun benim çalıştığım antrenörle sözleşmesi yok. Antrenörüme maddi olarak katkı yapamadığımdan dolayı şu an burada yalnız çalışıyorum. Şampiyonaya antrenörsüz hazırlandım. Antrenörüm sadece program gönderiyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde federasyonumuz daha çok destek olursa antrenörüm Türkiye'ye gelecek ve hazırlıklarımı birebir takip ederek, beni yarışmalara hazırlayacak. Sponsorumun desteği sayesinde antrenörüme bir miktar maddi destek sağlayarak, benim programımla ilgilenmesini sağladım. İnşallah federasyon destek olur da antrenörüm Türkiye'ye gelirse, bizlerin şampiyonalara en iyi şekilde hazırlanmasına yardımcı olacaktır."

Kaynak: AA