Anadolu Efes, Rakiplerin Kadrolarını Bekliyor

İSTANBUL - THY Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda yer alan Anadolu Efes, rakiplerinin kadrolarını oluşturmasını bekliyor.

B Grubu'nda Real Madrid,Zalgiris Kaunas,Brose Baskets,EA7 Emporio Armani ve Strasbourg ile eşleşen lacivert-beyazlı takımın genel menajeri Engin Özerhun, şu anda bütün takımların kadrolarını oluşturmaya çalıştığını ve ilk değerlendirmeyi THY Avrupa Ligi'ne katılma sayısıyla değerlendirebileceklerini söyledi.

Özerhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gruplardaki esas mücadelenin top 16 turuna en iyi yerde girebilmek için olacağını belirterek, "Bunun yanında gerçek mücadele yukarı doğru çıktıkça olacak. Top 16 turu ve play-offlar çok önemli. Ancak ilk turu iyi yerde bitirmek lazım. Grubumuzda Real Madrid ve Zalgiris Kaunas gibi güçlü takımlar var. Milano gibi Dörtlü Final'e ev sahipliği yapacak ekip bulunuyor. Bu rakibimiz de motive şekilde maçlara çıkacaktır. Bu nedenle zorlu mücadeleler yaşanacak. En yüksek yerde bulunmak için mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

Engin Özerhun, kendileri gibi her rakibin kadro yapılanması için çalıştığını vurgulayarak, "Kadrolar kurulduktan sonra daha sağlıklı değerlendirmeler yapılır. Şu an ekipleri deneyimlerine göre değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Farmar'ın durumunu bekliyoruz"

Transfer konusunda da bilgiler veren genel menajer Özerhun, kendileri açısından en önemli konunun oyun kurucu Jordan Farmar'ın durumu olduğunu ifade etti.

Farmar'ın NBA opsiyonu olduğunu ve bu durumun netleşmesini beklediklerini anlatan Engin Özerhun, "Farmar'a göre transferi şekillendireceğiz. Batista, Savanovic, Gordon ve Barac'ın durumları var. Bazılarının opsiyonları bulunuyor. Bu durumların netleşmesiyle transferleri şekillendireceğiz. Eksik olduğumuz yerlere mutlaka transfer yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA