Murat Bostancı'nın Finlandiya Rallisi'ndeki Hedefi İlk 5'e Girmek

EDİRNE - Dünya Gençler Ralli Şampiyonası'na katılan ilk Türk pilot olan Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Murat Bostancı, şampiyonanın üçüncü yarışı olan Finlandiya Rallisi'ni ilk beşte tamamlamak istediklerini söyledi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1-3 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Finlandiya Rallisi'ne iyi hazırlandıklarını söyledi.

Finlandiya Rallisi'nin parkuruna benzer özelliklere sahip etaplarda test yaparak otomobilin ideal ayarlarını bulmaya çalıştıklarını belirten Bostancı, Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarının da uluslararası ralliler için tecrübe kazandırdığını ifade etti.

Bostancı, Finlandiya Rallisi'nde yarışacak olmanın heyecanını yaşadığını belirterek, "Finlandiya, dünya şampiyonlarının yetiştiği bir ülke. Ralli, bu ülkenin ana sporu gibi ve insan her yerde bunu hissediyor. Şampiyonada sürat olarak beklediğimiz düzeye ulaştık. Şampiyonanın ilk senesinde rekabet gücü elde etmek oldukça zor ama şu an için hızımız iyi bir seviyeye ulaştı. Yerel sürücülerin iddialı olduğu Finlandiya Rallisi'nde iyi sonuç almak zor görünüyor. Şampiyonanın ilk iki yarışını tamamlayamamış olmamız negatif bir durum. Bu zorlu rallide finişe ilk 5'te gelebileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA