Mersin’de Geleceğin 'Filenin Sultanları' Yetişiyor

İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Yaz Spor Okulu çerçevesinde açtığı voleybol kurslarında, geleceğin 'Filenin Sultanları' yetişiyor.

Seyfi Alanya Spor Salonu'nda Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü voleybol antrenörleri Devrim Aydoğan ve Ali Çolak eşliğinde 130 bayan kursiyere 3 grup halinde kurs veriliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Antrenör Devrim Aydoğan, İçel'de voleybolun alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, "İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılan yaz okullarında keşfedilmeyi bekleyen yetenekleri arıyoruz. Bu yıl diğer yıllara nazaran katılımın yüksek ve inanıyorum ki İlimize kazandırılan birbirinden değerli spor tesisleri sayesinde katılımın daha çok artacağına inanıyorum. Çalışmalarımızda öncelikli amaç çocuklarımıza sporu sevdirmek ve onları bir yerlere taşıyabilmektir" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ise voleybola destek verdiklerini belirterek, "İçel'de birçok spor branşında alt yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede 37 spor branşında yaz okulları açtık. Akdeniz Oyunları sebebiyle yaz spor okulları kayıtlarımızın geç başlamasına rağmen il genelinde 3 bin 200 başvuru ile kayıtlarımızı almaya devam ediyoruz. Voleybol branşımızda en çok ilgi gören spor dallarından biridir. Voleybolda başarılı olmak için çocuklarımızı en iyi şekilde bu spora adapte etmemiz gerekiyor. İl Müdürlüğü olarak çocuklarımızın her zaman arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA