Kapadokya, Futbol Takımlarının Yeni Kamp Merkezi Oldu

NEVŞEHİR - MURAT ASİL - Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya, son yıllarda futbol takımlarının da kamp yapmak için tercih ettiği bir merkez haline geldi.

Son bir ayda PTT 1. Lig takımlarından 1461 Trabzonspor, Manisaspor ve Karşıyaka, Spor Toto 2. Lig takımlarından Kartalspor, Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor, Erzincan Refahiyespor ile Bölgesel Amatör Lig takımlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 takım, kamp için Kapadokya'yı tercih etti.

Yaklaşık 10'ar gün Kapadokya'da kalan takımlar, bölgedeki tesislerde yaptıkları antrenmanların yanı sıra birbirleriyle hazırlık maçları yapma imkanı da elde ediyor.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, yaptığı açıklamada, bu yıl da Kapadokya'nın liglerde mücadele eden futbol takımlarının üssü haline geldiğini ifade ederek, Kapadokya'nın, hem turizm hem de sportif tesisler açısından çok güzel bir bölge olduğunu söyledi.

Nevşehir'de 17 çim futbol sahası bulunduğunu dile getiren Ünlüer, "Bu sayı çevre illere baktığımızda çok fazla. Bu da futbol takımlarının kamp tercih nedeni oluyor. Tabi Kapadokya bölgesinin turizmde dünya markası olmasının da katkıları var. Burada bir çok turistik tesis var ve futbol takımlarının konaklamasına çok uygun"dedi.

Gereken kolaylığı göstererek takımlara yardımcı olmaya çalıştıklarını, Kapadokya bölgesinin geçtiğimiz yıldan itibaren takımların kamp için tercih ettiği merkezlerden biri konumuna geldiğini belirten Ünlüer şunları kaydetti:

"Temmuz ayı başından itibaren takımlar Avanos'ta kamp yapmaya başladılar. İlk aşamada 1461 Trabzon, Manisaspor, Karşıyaka gibi önemli takımlar geldi ve kamplarını tamamlayıp ilimizden ayrıldılar. Şu anda ilimizde yaklaşık 30 takım kamp yapıyor. Ağırlıklı olarak Avanos ilçesi olmak üzere Ürgüp ve Gülşehir'de de kamp yapan takımlar var. Daha yaz sezonunun ortalarındayız önümüzdeki süreçte yine bölgemize 30'a yakın takımın kamp programı var Nevşehir'de. Yabancı ülkelerden de kamp için gelecek takımların olduğunu bliliyoruz. Umarın takımlarımız yeni sezona Kapadokya'da en iyi şekilde hazırlanır."

Kaynak: AA