Beşiktaş'ın Avusturya Kampı

LİENZ - Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş'ın Hırvat teknik direktörü Slaven Bilic, "Ronaldinho futbol hayatının son dönemini yaşıyor olabilir ama transfer edilmesi bize katkı sağlayacaktır" dedi.

Cukaricki ile oynanan hazırlık maçı öncesi gazetecilerle sohbet eden Bilic, Kanadalı orta saha oyuncusu Atiba'nın transfer edilmesinden duyduğu memnunuiyeti dile getirdi.

Bilic, Atiba'nın bu gece Avusturya'ya gelerek takıma katılacağını belirterek, "Atiba, tam 10 numara. Bir Kaka değil ama çok yönlü futbolcu. Birçok bölgede görev yapabilir. Orta sahanın merkezi, sol kanat, defansın önü. Beşiktaş'a katkısı sağlayacaktır" diye konuştu.

Bir gazetecinin, teknik direktör Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'ta görev yaptığı dönemde Tabata transferi öncesi, "On buçuk numara bir oyuncu arıyoruz" açıklamasını hatırlatması üzerine Bilic, "Atiba için dokuz buçuk numara diyebiliriz" ifadesini kullandı.

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımı karşısında Fenerbahçe'nin şansının yüksek olduğunu savunan Bilic, ilk karşılaşma için bir gazeteciyle de iddiaya girdi.

Bilic, siyahlı-beyazlı takımın gündeminde yer alan Ronaldinho ile ilgili ise "Tabii ki Ranaldinho'yu isterim. Ronaldinho hakkında konuşmama gerek yok. Yaşı biraz fazla olabilir ama iki sene daha çok iyi performans sergileyeceğini düşünüyorum. Futbol hayatının son dönemini yaşıyor olabilir ama transfer edilmesi bize katkı sağlayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA