Akçay: “Alacağımız Her Türlü Beraberlik Tur İçin Avantajlı Olacak'

Trabzonspor Teknik Direktörü Ahmet Akçay, Dinamo Minsk ile oynayacakları maçta alacakları her türlü beraberliğin tur için avantaj olacağını söyledi.

Akçay, maçın oynanacağı statta antrenman öncesi düzenlediği basın toplantısında, rakibin hazır bir takım olduğunu belirterek, “Rakibimiz kendi liginde 18 maç oynamış. Hazır ve başarılı bir takım. İstatistiklere baktığınızda deplasmanda daha başarılı görünüyorlar. Bir de kendini ifade etmek isteyen aç oyunculara sahip. Bu önemli bir motivasyon onlar için. Biz özellikle hücumda etkili olan silahlarını durdurmak zorundayız. Kendi evlerinde iyi bir sonuç almaya çalışacaklar. Kısacası hem onlar hem bizim için çok zor bir gün olacak" şeklinde konuştu.

AKÇAY KARIŞTIRDI
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, basın toplantısında rakibin etkili oyuncularını sayarken Dimitrig Sychev'den söz edince, Belaruslu bir gazeteci devreye girerek bu futbolcunun Lokomotif Moskova takımına transfer olduğu uyarısında bulundu. Bunun üzerine Akçay, "Zaman çok kısıtlı, rakibi etüt etmek için fazla süremiz yoktu. Ben açıkçası son maçlarda oynamadığını görünce sakatlığı olduğunu düşünmüştüm" ifadesini kullandı.

"MALOUDA ÇOK ÜST DÜZEY BİR OYUNCU”
Akçay, yeni transfer Malouda'nın oynayıp oynamayacağı şeklindeki bir başka soruya ise, "Kendisi çok üst düzey bir profesyonel. Açığını kapatmak için olağanüstü çaba harcıyor. Yarın ki maçta belki ilk on birde başlamayabilir ama kendisine gerekirse görev verebilirim" dedi.

"YORGUNLUK BİZİM İÇİN MAZERET OLAMAZ"
Akçay, Brest kentine uzun ve yorucu bir seyahat sonrası geldiklerini belirterek, "Rakibimizin başvurusu ve UEFA'nın tercihi ile maçı burada oynamak zorundayız. Ancak bu yolculuk ve yorgunluk maçın sonucu için mazeret olamaz. Trabzonspor bu tip zorlukların üstesinden gelmek zorundadır” ifadesini kullandı.

ALANZİNHO VE KALECİ ZEKİ'NİN GÖRÜŞLERİ
Takımın Brezilyalı oyuncu Alanzinho ile kaleci Zeki tur için gerekli skor elde edip Belarus'tan ayrılmak istediklerini belirtiler.

TRABZONSPOR SON ÇALIŞMASINI YAPTI
Trabzonsporlu futbolcular daha sonra maçın oynanacağı statta bir saat süren bir antrenman yaptı. Taktik ağırlıklı çalışmada özellikle savunma üzerinde duran teknik direktör Akçay, şut çalışması da yaptırdı.

DİNAMO MİNSK CEPHESİ
Dinamo Minsk Teknik Direktörü Robert Maaskant Trabzonspor'un güçlü bir takım olduğunu ve yarın oynanacak maçta turu geçebilecekleri bir skor için mücadele edeceklerini söyledi

Hollandalı teknik adam düzenlediği basın toplantısında, "Rakibimiz yaptığı transferler ile de güçlendi. Derry maçında attıkları goller bunun kanıtı. Bu maçta kimin oynayacağını bilmiyorum. Ancak biz de son dönemlerde başarılı sonuçlar alıyoruz. Amacımız kendi seyircimiz önünde benzer bir skor elde edebilmek. Türkiye'de dostlarım var. Onlara mahcup olmamak için bu maçı kazanmamız lazım" dedi.

Kaynak: İHA