Adana Futbol İl Hakem Kurulu'ndan Hadi'ye Ziyaret

Yeni göreve atanan “Futbol İl Hakem Kurulu” üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’yi ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi, Konya’da kendisinin de futbol hakemliği yaptığını, hakemliğin zor, ancak çok keyifli bir uğraş olduğunu, hakemlerin kimseyi memnun edemediklerini söyledi.

Kurul üyelerine “Sporun içinden gelmeyenleri aranıza almayın” önerisinde bulunan Hadi, şöyle devam etti:
“Başkan Hüseyin Özçelik, daha öncede aynı görevde bulunduğu için bu konuda hiçbir yabancılık çekmeyeceği gibi, başarılı olacağına da inanıyorum. Biz elimizden geldiğince daha önceleri olduğu gibi futbol hakemlerine gerekli desteği vereceğiz. Gerçeği söylemek gerekirse, eski dönemlerde hakem hocaları ve Süper Ligde maç yönetenler Adana bölgesinden olurlardı. Son yıllarda bu konuda eksiklik hissediliyor. İstikbal vadeden hakemleri korumak ve gelişmesi için her türlü desteği vermek herkesin görevi olmalıdır. İl Hakem Kurulu, sorun üreten değil, çözen kurul olmalıdır. Hakimin kararı bir üst mahkemede değişebiliyor, ancak hakemin kararını kimse değiştiremiyor. O halde dikkatli maçlar yöneteceğiz. Ayrıca, futbolculara öğretmen gibi eğitici davranacağız.”

ÖZÇELİK: “29 AĞUSTOS’DA YENİ SEZONU AÇACAĞIZ”-
Yeni göreve getirilen İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den her alanda destek gördüklerini, daha önceleri olduğu gibi, Hadi’nin deneyimlerinden yararlanacaklarını kaydetti.

Daha öncede İl Hakem Kurulu Başkanlığı yaptığını anımsatan Özçelik, uyum sorunu yaşamayacağını, aileyi yakından tanıdığını belirterek, “Biz futbol hakemlerin eğitimiyle ilgilenirken, Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği de sosyal yöndeki çalışmalara katkı sağlayacak. Uyum içinde ortak hedefimiz Adana hakem ve gözlemcileri daha iyi yerlere taşımaktır” diye konuştu.

Özçelik, 29 Ağustos Perşembe günü 5 Ocak Stadı’nda futbol hakemleri ve gözlemcilerinin ailece yeni sezonu açacaklarını, Futbol Federasyonu 7. Bölge Sorumlusu ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Yüksel Okçuoğlu’nun da sezon açılışına katılacağını sözlerine ekledi.

Ziyaret sırasında, İl Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Kürşat Uçar, Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Adana Şube Başkanı Burak Cem Tahiroğlu ile yardımcısı Berkan Püsküller de hazır bulundu.

Kaynak: İHA