Türk Sporcular Şampiyonasından 13 Madalyayla Döndü

EMF-Avrupa Muaythai Federasyonu tarafından 24-28 Temmuz tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon kentinde düzenlenen 2013 Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda ülkemizi temsilen katılan Türkiye Muaythai Milli Takım oyuncuları büyük bir başarı elde ederek şampiyonadan 13 madalyayla döndüler.

Açılışını Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho, Gençlik ve Spor Bakanı Emidio Guerreiro, Olimpic Komitesi Başkanı Luis Santos ve Avrupa Muaythai Federasyonu Başkanı Peter Müjic ile birçok üst düzey yetkilinin yaptığı Avrupa Muaythai Şampiyonası sona erdi. 28 ülkeden 450 sporcunun yarıştığı şampiyonaya 8’i bayan toplam 20 sporcuyla katılan Türkiye Muaythai Milli Takımı, Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda 1 altın ve 12 bronz madalya alarak büyük bir başarı elde etti. Şampiyonada Türkiye’den tek altın madalyayı yarı finalde Belaruslu rakibi Riashkevich Alena’yı, finalde ise Rusyalı rakibi Babayoin Alina’yı yenen geçen yılın dünya şampiyonu olan 45 kilogram büyük bayanlar kategorisinde maç yapan sporcu Rumeysa Burulay oldu. Rakiplerini bir bir yenen genç sporcu kendi kategorisinde Avrupa Şampiyonu olma başarısını elde etti.

Alınan başarının önemine vurgu yapan Türkiye Muaythai Federasyonu As Başkanı M. Salih Aygün, büyük bir başarı elde ederek yurda dönen tüm sporcuları tebrik ettiğini söyledi.

Türkiye Muaythai Federasyonu olarak her geçen gün başarı çıtalarını yükselttiklerini dile getiren As Başkan Aygün, elde edilen son başarının gelecekte elde edilecek olan başarıların göstergesi olduğunu ifade etti.

Avrupa Şampiyonası’na katılan Avrupa Muaythai Federasyonu Başkanı Peter Mijic’in Muaythai’nin 2017’de (World Games) Dünya Oyunları’na katılacağını duyurduğunu aktaran As Başkan Aygün, “Avrupa Muaythai Şampiyonası töreninde konuşan Avrupa Muaythai Federasyonu Başkanı Peter Mijic, Muaythai sporunun IOC-Uluslararası Olimpiyat Komitesinin düzenleyeceği Sport Accort Oyunları’nda yer aldığını, 2017 yılında IOC’nin düzenleyeceği Dünya Oyunları’nda (World Games) oynatılacağını, olimpiyata giden yolda çok iyi sonuçlar alındığını ifade etti.

Başkan Peter Mijic’in ayrıca 2013 yılı sonunda Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin muaythai sporunu tam olarak tanıyacağını, muaythai sporunun tüm şampiyonlarında WADA anti doping kuruluşu tarafından testler ve numuneler alındığını, popülaritesi sayesinde uluslararası olimpiyat komitesinin ilgisini çektiğini ifade etti” diye konuştu.

Kaynak: İHA