Süyeyman Hurma: ”Türkiye’de Sportif Altyapı Yok”

Kayserispor Kulüp Menajeri Süleyman Hurma, takımın lige en iyi şekilde hazırlandığını belirterek, iyi bir ortamda çalıştıklarını söyledi.

Hurma, kamp bölgesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hazırlıklar sırasında sakatlanan Sefa Yılmaz ve Ömer Bayram’ın en kötü ihtimalle ligin ilk üç haftasında sahada olamayacakları bilgisini vererek, “Büyük bir sıkıntımız yok. Sefa Yılmaz ve Ömer Bayram sakatlıklarından dolayı en kötü ihtimalle ligin üçüncü haftasında takımla birlikte oynayabilecek durumda” dedi.

Yeni oyuncuların takıma uyum sağladıklarını belirten Hurma, “Çok iyi hazırlık maçları yaptık. Bu maçlar bizim için ölçü oldu ve umutlu bakmamıza neden olacak” şeklinde konuştu.

Kayserispor'un lig içerisinde her zaman iyi bir takım olduğunu vurgulayan Hurma, ”Lig boyunca mutlaka iyi bir takım olacağız. Umuyorum ki Türk futbolculara yapılan tacizden bir an önce kurtuluruz. Çünkü o hem bizim hem de oyuncularımızın motivasyonunu bozuyor. İyi bir kadroyu kurmak kadar korumakta önemli. Güçlük çekiyoruz. İnşallah arzu ettiğimiz şekilde ligde oluruz” açıklamasında bulundu.

"TEKLİFLERİN GELMESİ İYİ OYUNCULARIMIZIN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"
Kayserispor’un kadrosunda diğer takımların ilgilendiği oyuncuların bulunduğunu ifade eden Süleyman Hurma, “Pablo, Sefa, Salih, Ömer ve başka oyuncularımıza teklif gelmesi bizim iyi oyunculara sahip olduğumuzu gösteriyor. Ama kötü olan şey şu koruyabilecek kadar güçlü olmamız gerekiyor. Bu güç sadece bizim elimizde değil. Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal gibi oyunculara 6 transfer dönemi direndik. Ama maalesef elimizde tutmayı beceremedik. Satmak istememize rağmen. Büyük bir kulüp olduğumuzu göstermemiz ona göre davranmamız gerekiyor. Tabii bunun içinde Kayserispor takımının sırt reklam alanı, göğüs reklam alanı, tribünlerimizin boş olmaması gerekir ki güçlü bir kulüp olduğumuzu futbolcularımızda görsün ve buradan ayrılmayı istemesin. Burada bir zafiyet gösterdiğimiz zaman doğal olarak insanlar daha güçlü ortamda olmayı istiyorlar” diye konuştu

Oyuncu satmayacaklarını da söyleyen Hurma, Sinan Bolat transferinin ise kapandığını ve ellerinde bulunan kalecilerle yola devam edeceklerini sözlerine ekledi.

"ZORLU BİR LİG OLACAK"
Spor Toto Süper Lig'deki tüm takımların iyi bir kadro kurduklarına dikkat çeken Hurma, ”Kulüpler bunun için ciddi paralar harcandı. Bu ligde tutunmak çok zor olacak. Hiç beklenmedik bir takım tepetaklak gidebilir. Bunun içinde herkes iyi bir takım güçlü bir takım kurmak istiyor” dedi.

Kadir Has Stadyumu'nda oynanan karşılaşmalarda tribünlerin doldurulması konusunda taraftara çağrıda bulunan Hurma, “Kadir Has’ta başka maçlar oynanıyor. Bu maçlarda nasıl tribünler doluyorsa şehrin takımının maçında da tribünlerin dolmasını arzu ediyoruz. Ama 3 lira ama 5 liralık biletlerle o tribünleri dolduralım. Para önemli ama en önemlisi o insanların oraya geliyor olması daha da önemli. O tribünlerin dolu olmasıyla taraftarlarımızın daha iyi bir takım izleyecekleri kesin. Kombineler konusunda sürekli patlıyoruz. Şu ana kadar 120 kombinemiz satıldı.Bu bir patlamadır. Olumsuz anlamda bir patlamadır. Jaja, Sefa, Bobo, Pablo, Cleyton Salih gibi oyuncuları kadrosunda bulundurmamalıdır. Bunun hakkı budur” yorumunda bulundu.

"HER KESİM ŞAMPİYON OLANI SEVİYOR"
Anadolu takımlarına gereken desteğin sağlanmadığı bir bakış açısının olduğunu dile getiren Süleyman Hurma, “Bizim ülkemizde ki güç odakları ve halk sadece büyük kulüpleri, şampiyonluk yaşamış kulüpleri, seviyorlar. Şu ifadeyi utandıkları için söylemiyorlar sanırım. Bizler onlar için varmış gibi görünüyoruz. Bu da Anadolu takımlarını elbette sıkıntıya sokuyor” ifadelerini kullandı.
Yabancı oyuncu politikasıyla transfer fiyatlarını daha da artacağını vurgulayan Hurma, sözlerini şöyle noktaladı:
“Ülkemizde sportif bir altyapı söz konusu değil. Yabancı oyuncu bulup alamayız. Çünkü kontenjandan dolayı takılı oluyor. Ancak oynatacağınız bir oyuncu alabiliyorsunuz. Üst düzey bir oyuncu zaten üst düzey bir oyuncu olduğu için iyi takımlarda Avrupa da var olmak istiyor. Yerli oyuncularımızda bu kontenjandan kaynaklı olarak hak edişlerinin 8 katına kadar futbol oynuyorlar. Mesela bizde öyle oyuncular var ki Avrupa'da 100 bin Euro’ya takım bulamazlar.”

Kaynak: İHA