Kenya Ampute Milli Takım Teknik Direktörü Başkan Karahan’a Ziyaret Etti

Kenya’nın Ampute Milli Takım Teknik Direktörü İsmail Akıner (55), yaz tatili için geldiği baba ocağı memleketi Simav’da bir zamanlar yeşil sahalarda birlikte ter döktükleri çocukluk arkadaşı Belediye Başkanı Kasım Karahan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Futbol yaşamının bir bölümünü İzmir, Simav, Kütahya ve TKİ Tavşanlı Linyitspor’da geçirdikten sonra 2 yıl önce Kenya Ampute Milli Takımı'nın Teknik Direktörlük görevine getirilen Akıner, şimdi futbol dehasını Kenya’nın başarısı için kullanıyor.

Kenya Ampute Milli Takımını önümüzdeki günlerde Meksika’da yapılacak dünya kupası maçlarına hazırladığına vurgu yapan Akıner, “Başında bulunduğum Kenya’yı dünya şampiyonu yapmak için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Kenya Ampute Milli Takımının başında bulunmaktan çok büyük bir keyif aldığına vurgu yapan Akıner, “Gözümde tüten memleketim Simav’ı Kenya’da arkadaşlarıma anlata anlata bitiremiyorum. Yıllık tatilimin bir bölümünü baba ocağım Simav’da geçirmek üzere geldim. Gelmişken bir zamanlar yeşil sahalarda birlikte ter döktğümüz futbolcu arkadaşım Belediye Başkanımız Kasım Karahan’ı da ziyaret ederek gönlünü almak istedim. Kendisini Yenimalle Site Spor’un düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde bulabildim. Fırsatını bulup birlikte çay içip dertleştik. Kenya’da Türkiye’yi ve memleketim Simav’ı çok özlüyorum. Ancak Kenya’yı da Kenyalıları da futbolcu kardeşlerimi de çok seviyorum. Onların başarısı için birlikte çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA