Bursaspor Avrupa'da 29. Maçına Çıkıyor

Bursaspor, Perşembe günü karşılaşacağı Sıbistan temsilcisi Vojvodina maçıyla birlikte Avrupa’da 29’uncu maçına çıkacak.

Yeşil-beyazlı ekip bu karşılaşmalarda 10 galibiyet, 13 mağlubiyet alırken, 5 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bursaspor yarın UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Sırbistan temsilcisi Vojvodina ile Karadorde Stadı'nda karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip bu maçtan galip gelerek rövanş öncesi avantajlı skor elde etmek istiyor. Yeşil-beyazlılar, bugüne kadar Şampiyonlar Ligi’nde 6, adı UEFA Kupası’ndan UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen bu organizasyonda 8, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 8 ve İntertoto Kupası’nda da 6 kez olmak üzere toplam 28 maç oynadı. Yeşil-beyazlı ekip 28 maçta 10 galibiyet ve 13 yenilgi alırken, 5 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 39 gol göndermeyi başaran timsah, kalesinde ise 45 gol gördü.

BASSER VE MUSA CEZALI, OZAN SAKAT
Bursaspor’da Vojvodina maçı öncesi cezalı Basser ve Musa ile sakat Ozan İpek dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Ayrıca Bursaspor’un UEFA’ya gönderdiği listede Furkan Soyalp, Doğanay Kılıç ve Okan Koçu gibi genç isimler de yer almadı.

MAÇI MCLEAN YÖNETECEK
Bursaspor UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda ilk maçında deplasmanda karşılaşacağı Vojvodina maçını İskoçya Futbol Federasyonu’ndan Steven McLean yönetecek. McLean'ın yardımcılarını Derek Rose ve Alastair Mather yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Paul Robertson olacak.

EN FARKLI GALİBİYET
Bursaspor Avrupa Kupaları’nda en farklı galibiyetini geçen sezon Kups karşısında aldı. İlk maçta deplasmanda rakibine 1-0 mağlup olan yeşil-beyazlı ekip, sahasında rakibini 6-0 yenerek Avrupa Kupaları’ndaki en farklı galibiyetini elde etti. Ayrıca bu maçta gol atan genç futbolcu Ozan Tufan Avrupa Kupaları’nda gol atan en geç futbolcu olarak adını tarihe yazdırdı. Yeşil beyazlılar 2010-2011 sezonunda mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’nde İspanyol temsilcisi Valencia’ya 6-1 yenilerek, Avrupa’da en farklı mağlubiyetini aldı.

KARAMAN’IN İLK AVRUPA MAÇI
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ilk defa bir Avrupa Kupası deneyimi yaşayacak. Bu zamana kadar çalıştırdığı takımlarda hiç Avrupa maçına çıkmayan tecrübeli teknik adam, yeşil-beyazlı takımda bir ilki yaşayacak. Karaman, teknik direktörlük kariyeri boyunca 2000-2001 sezonunda Kocaelispor ile Türkiye Kupası'nı kazanmış, ancak bir sonraki yıl görevine devam etmeyip Avrupa'ya adım atamamıştı. Ayrıca Bursaspor’un bu sezon renklerine kattığı Sebastien Frey, Renato Civelli, Taye Taiwo, Şamil Çinaz ve Yasin Pehlivan’da yeşil-beyazlı takımla ilk resmi maçına çıkacak.

MUHTEMEL ONBİR
Bursaspor'un Vojvodina karşısına çıkacağı muhtemel onbirin şu şekilde olması bekleniyor:
"Sebastien Frey, Şener Özbayraklı, Renato Civelli, İbrahim Öztürk, Taye Taiwo, Tuncay Şanlı, Murat Yıldırım, Fenando Belluschi, Ferhat Kiraz, Pablo Martin Batalla, Sebastian Pinto (Stenislav Sestak)."

Kaynak: İHA