Wimbledon'da Murray ve Janowicz yarı finalde

Londra - WIMBLEDON - Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 2 numaralı seri başı Andy Murray ile 24 numaralı seri başı Jerzy Janowicz yarı finale çıktı.

Merkez kortta oynanan maçta, geçen yılın finalisti Britanyalı Andy Murray, Wimbledon'da ilk kez çeyrek finale yükselen İspanyol Verdasco karşısında 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak yarı finale yükselen taraf oldu.

İki raketin de 9 oyun boyunca servisine tutunduğu ilk sette, dünya klasmanında 54. sırada yer alan Verdasco, 10. oyunda servis kırarak seti 6-4 aldı.

Fred Perry'nin 1936 yılında kupayı kaldırmasından bu yana Wimbledon'da şampiyon çıkaramayan Britanyalılar'ın desteğini arkasına alan Murray, ikinci setin 3. oyununda servis kırarak 2-1 öne geçti. 26 yaşındaki rakibine 6. ve 8. oyunlarda servis kırarak karşılık veren İspanyol tenisçi, son oyunu da 40-0 geriden gelerek kazandı ve seti 6-4 hanesine yazdırdı.

2012 Londra Olimpiyatları'nın altın madalyalı ismi Murray, üçüncü sete ilk 3 oyunu alarak hızlı bir başlangıç yaptı. Rakibine sadece bir oyun veren Britanyalı raket, 30 dakika süren seti 6-1 kazandı.

Dördüncü setin 7. oyununda Verdasco'nun servisini kıran ve 4-3 öne geçen Murray, avantajını korumasını bildi ve seti 6-4 alarak maça yeniden ortak oldu.

Büyük heyecana sahne olan final setinin ilk 10 oyununda iki tenisçi de servislerine tutundu. 11. oyunda servis kıran Murray, bir sonraki oyunu da alarak seti 7-5, maçı da 3-2 kazandı.

Murray, mücadeleyi 14 "ace", 36 "winner", 27 basit ve 3 çift hatayla tamamlarken, Verdasco 11 "ace", 45 "winner", 45 basit ve 9 çift hatayla oynadı.

1 numaralı kortta oynanan günün diğer çeyrek final maçında ise iki Polonyalı raket karşı karşıya geldi.

24 numaralı seri başı Jerzy Janowicz, vatandaşı Lukasz Kubot'u 7-5, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenerek kariyerinde ilk kez bir grand slam'de yarı finale yükseldi. Janowicz, yarı finalde Murray'nin rakibi oldu.

Kaynak: AA