"Temiz Futbol" İçin Malatya'dan Trabzon'a Yürüdü

TRABZON - "Temiz futbol" için memleketi Malatya'dan 17 Haziran'da yola çıkan 36 yaşındaki Yunus Metin, yaklaşık 950 kilometre yürüyerek Trabzon'a ulaştı.

Trabzonspor taraftarları tarafından kentin girişinde karşılandıktan sonra Atatürk Alanı'nda taraftarların "3 Temmuz süreci"nin 2. yıldönümünde düzenledikleri "temiz futbol" eylemine katılan Metin, burada sevgi gösterileri ile karşılandı, omuzlara alındı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Metin, 17 günde 950 kilometrelik yolu yürüyerek Trabzon'a ulaştığını belirterek, "Amacım adalet ve temiz futbol. 2010-2011 sezonu kupasının Trabzonspor'a verilmesini istiyoruz. Kupa, Trabzonspor'un hakkıdır" dedi.

Gördüğü bir rüyadan sonra yola çıktığını ifade eden Yunus Metin, "UEFA, Fenerbahçe'yi disiplin kuruluna sevk etmeden önce bir rüya gördüm. Rüyamda Şenol Güneş, bana 'Yunus, 2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'dur. Trabzon'a gelmen lazım ki şampiyonluğu kutlayalım' dedi.

Ben de 'hocam gelemem, gelme imkanım yok' dedim. 'Mecbur gelmelesin' dedi.

Daha sonra zorluklara rağmen yola çıktım. Yolculuğum sırasında Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa'dan men cezası aldı. Kupayı bize federasyon vermeyecek, o kupayı biz alacağız. çünkü hak verilmez alınır. Tertemiz helal 82 puanla alacağız"diye konuştu.

Yolculuğun ilk 3-4 gününün coğrafi şartlar ve performansı açısından zorlu geçtiğini ancak daha sonra yürümeye alıştığını anlatan Metin, şöyle devam etti:

"Ölümle burun buruna kaldığım zamanlar oldu ama tüm adalet isteyen taraftarların desteği geldikçe yolculuğu inandık ve Allah'a şükür Trabzon'a vardık. Yol boyunca Tokat'ı geçtikten sonra büyük bir destekle karşılaştım. Karadeniz'e indikten sonra inanılmaz destekler geldi. İrlanda, Hollanda, Almanya'dan telefonla arayıp destek verenler oldu.Tüm adalet, temiz futbol isteyenler yanımdaydı. Temiz eller, temiz yüreklerin Türk futbolunu teslim alması lazım. Buraya varmak inanılmaz bir duygu."

Metin, yaklaşık 12-13 kilo verdiğini ancak Trabzon'a varmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Eylemlerinin devam edeceğini kaydeden Metin, randevu alabilmesi halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceğini de sözlerine ekledi.

Trabzonlu Gençler Derneği Başkanı Mehmet Fındıkçı ise Trabzonsporlu taraftarlar olarak hak arayışlarını sürdürdüklerini, 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının UEFA Tahkim Kurulu kararlarının ardından Trabzonspor'a verileceğine inandıklarını söyledi.

Bu arada, "temiz futbol" eylemine katılan yaklaşık 100 kişilik Trabzonspor taraftar grubu, meşaleler yakarak açtıkları pankartlarla da Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu protesto etti.

Kaynak: AA