Kula Belediyesi Güreşçileri, Kırkpınar’a Uğurlandı

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 652.'si gerçekleşen Geleneksel Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Haftası Etkinlikleri'ne Kula Belediyesi Güreş Takımı'ndan 15 güreşçi katılıyor.

Kurşunlu Camii'nde kılınan akşam namazından sonra Belediye Başkanı Selim Aşkın tarafından Kırkpınar'a uğurlanan Güreş Takımı başarı ile döneceklerinin sözünü verdi.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Aşkın “Kula Belediyesi olarak ata sporumuz olan güreşe sahip çıkıyor, güreşin ilçemizde yaygınlaşması ve gelişmesi açısından büyük destek veriyoruz" dedi.

Başkan Aşkın,"İlçemizde her yıl geleneksel olarak güreş müsabakaları düzenliyoruz. Buna bağlı olarak da belediye bünyesinde kurduğumuz güreş okulumuzla da 200 güreşçi yetiştirdik. yetiştirdiğimiz güreşçiler Türkiye çapında yapılan güreş müsabakalarında derecelerle dönüyorlar. onlara verdiğimiz destekten hiç bir zaman pişman olmadık; olmayacağız da. İlçe merkezinde kuracağımız Güreş Eğitim Merkezi ile Kula güreş müsabakalarında daha da önemli hale gelecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA