İstanbul 2020 Hedefi İçin Büyük Gün Bugün

İsviçre'de olimpiyatlara aday Madrid ve Tokyo ile birlikte IOC üyelerine brifing verecek olan Ali Babacan'ın liderliğindeki İstanbul 2020 Heyeti, herkesi etkileyerek, 7 Eylülde sonuçlanacak yarışta öne geçmek istiyor.

İstanbul 'un 2020 Olimpiyat adaylığı yolunda son düzlüğe girildi. Aday ülkeler bugün ve yarın son kez Lozan 'da Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerine sunum yapacak. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Egemen Bağış'ın liderliğindeki İstanbul 2020 Heyeti de brifinginle teknik sunum gerçekleştirecek.

Toplantıya Spor Bakanı Suat Kılıç, IOC Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, İstanbul Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve milli sporcularımız Çağla Büyükakçay ile Gizem Girişmen de katılacak.

İstanbul 'un yanı sıra Madrid ve Tokyo 'nun da IOC üyelerine sunum yapacağı toplantıda amaç üyeleri etkilemek ve 7 Eylül 'de Arjantin'in Başkenti Buenos Aires 'te gerçekleştirilecek toplantıda kazanan ülke olmak. IOC geçen ay “Eşsiz ve çok nitelikli” diye rapor ettiği İstanbul 'un adaylığında trafik sorununa dikkat çekmişti. Bakan Kılıç ise 50 milyar dolarlık yatırımla 3 yıl içinde bu sorunun biteceği garantisi vereceklerini söyledi.