Gaziantepspor’da Futbolcuların Paraları Ödendi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, şehirde birlik ve beraberlik oluşturduklarını ve kulübünde futbolculara gerekli ödemeleri yaptığını ifade ederek yeni sezonda büyük işler başaracaklarını söyledi.

Haftalık basın toplantısını düzenleyen teknik direktör Bülent Uygun, yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek, “Tabi biz kulüp başkanımız İbrahim Kızıl ile sezon bitiminde tek görüştüğümüz konu şuydu, ekonomik olarak belli sıkıntılar yaşamıştık. Maalesef şehrimizde belli bir kopukluk vardı. Bu süreci ve direk takımın bulunduğu konum itibariyle, takımı bir an önce düzlüğe çıkartmak gerekiyordu. Şehrin önde gelenleri ile hepimiz bir konsey oluşturup, bir birliktelik oluşturduk, bir sinerji oluşturduk, medya olarak sizlerde destek verdiniz. Sevgili taraftarımız o gençliğin verdiği ateşle bizleri ileriye doğru sürükledi ve takımımızı o kaostan el birliği ile hep beraber çıkardık. Bunun içinde herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sürecin sonucunda oluşan bu ekonomik sıkıntılarla ilgili baktığımızda, ister istemez futbolcuların verdikleri emeklerin karşılığı verilmesi gerekiyordu. Ben sadece başkanımıza şunu söyledim, ben Gaziantep’te olmaktan, orada çalışmaktan, sizleri tanımaktan ve Gaziantepspor’a hizmet etmekten dolayı mutluyum, onurluyum, çokta güzel bir birliktelik yakaladık. Bu birliktelik, bu sinerji, düşündüklerimi, hayal ettiklerimi, eğer bana sunabilirseniz, bunun sonucunda hep beraber kimsenin hayal etmediği başarıyı beraber yakalarız dedik. Akabinde bu sürecin içindeki futbolcularımız hak ettikleri alması gerekiyor. Ondan sonra oturur zaten sizinle anlaşırız. Benim için sorun hiçbir zaman olmamıştır. Malum Türkiye’deki durumu iyi bilen bir insan olarak ta beraber devam ederiz, hayallerimizi başarırız diye söylemiştim. Onlarda sağ olsunlar, fedakarlık yaptılar yaklaşık şuana kadar Gaziantepspor’un ödediği para 18 Trilyonluk bir para ödemesi yapıldı. Futbolcu kardeşlerimizin geçmiş sezonla ilgili hiçbir alacağı kalmadı” dedi.

Kendisinin kulüple anlaşıp anlaşmadığı konusunda yapılan haberlere de tepki gösteren teknik direktör Uygun, “Evet, belki bu sıkıntılı süreç sezon sonunda tamamlanmış olsa bile, ben şunu gördüm bu süreçte. En basiti benimle ilgili bile bir haber yapılıyor, ‘Bülent hoca anlaşmadı’ deniliyor, akabinde ‘anlaşmadı’ denilen bir haberi yapılan yalan bir haberi, kamuoyunun önüne o kadar güzel bir şekilde sunuluyor ki, o yalanı atan arkadaş kendi daha çok inanıyor ve insanları da inandırıyor. Bun burada bunu gördüm. Burada şehrin önde gelenleri ile takım arasında, yada sayın Yönetim Kurulu Başkanımızla birlikte sanki taraftar arasında problem varmış gibi imaj çizilip, bunu kamuoyunun önüne sunup, ondan sonra da oradan bir tepki, bir kaos oluşturup, nemalanmaya çalışan zihniyet var. Öncelikle bir kere, bu tarzı biraz değiştirmek lazımdır. Doğru haberi doğru şekilde alabilmek lazım ve doğru bir şekilde kamuoyuna vermek lazımdır. Olmayan sorunları gündeme taşıyıp, takımımıza, şehrimize zarar vermememiz lazım. Bu çünkü bizim kendi görevimiz, onun için bu konuda hassasiyetle herkesin üstüne düşeni iyi yapmasını rica ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA