Fenerbahçeli taraftarın katil zanlısı tutuklandı

Fenerbahçe taraftarlarının geçtiğimiz pazar günü UEFA kararlarına tepki yürüyüşünün ardından çıkan kavgada Kadir Ökçesiz'i bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Batuhan Ö., çıkartıldığı mahkemece 'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

Batuhan Ö. ifadesinde, 'Olayda kullandığım bıçağı eve giderken attım. Ben kendimi savunma amacıyla yaptım. Pişmanım. Öldürme kastım yoktu' dedi.

Kadıköy'de, geçtiğimiz Pazar akşamı meydana gelen olayda, Fenerbahçeli taraftar gruplarının protesto gösterisinin ardından uğradıkları bıçaklı saldırı sonucu, Genç Fenerbahçeliler üyesi Kadir Ökçesiz öldürülürken, Cenk Eroğlu ise yaralandı. Olayın ardından harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli olarak belirledikleri Batuhan Ö.'yü Şişli'de bir arkadaşının evinde yakalayarak gözaltına aldı.

'UEFA KARARINI PROTESTO İÇİN TOPLANMIŞTIK'

Emniyetteki işlemlerinin ardından öğleden sonra Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen Batuhan Ö., Cumhuriyet Savcısı Mustafa Caymaz'a ifade verdi. İfadesinin ardından savcılık tarafından tutuklama istemiyle Nöbetçi 23. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Batuhan Ö.,'Kasten adam öldürme'suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Batuhan Ö. ifadesinde, 'Olay günü Bağdat Caddesi Suadiye Işıklarında Fenerbahçeli taraftarlar toplanıp, 19.00'da UEFA'nın kararını protesto edecektik. Toplandığımız yerden Şükrü Saraçoğlu Stadı'na kadar yürüyecektik. Toplanma yerinde 40-50 kişilik grupla birlikteydim. Yürüyüş başladı. Bir buçuk saat kadar sürdü. Saraçoğlu'na gelmeden benzinliğin orada grup durdu. Arkadaki grupların gelmesini bekledik. Yanımda arkadaşlarım da vardı. 13-14 yaşındaki bir çocuk yanımıza geldi. Direkt bana,'Dün Yoğurtçu Parkı'nda Hasırbaşılarla kavga eden sen miydin?'diye sordu. Ben de,'Neden sordun, ben değildim'dedim ve arkadaşlara yöneldim. Hasırbaşı ile ilgili soru sorulduğunu ilettim' dedi.

'KENDİMİ KORUMAK AMACIYLA BIÇAK KULLANDIM'

Bu esnada bir arkadaşının kendisine,'kalabalık bir grup üzerimize geliyor'dediğini belirten Batuhan Ö.,'Baktığımızda 30-40 kişilik bir grup hızlı şekilde bize doğru yönelmiş, geliyorlardı. Arkadaşım Cankat Ş. bana ne olur ne olmaz diye bir bıçak verdi, ben cebime aldım. Grubun önünde daha önceden Fenerbahçe maçlarında kendilerine'reis'denilen ve bu şekilde göz alışkanlığı şeklinde tanıdığım Cenk isimli şahıs gruptan ayrılıp benim yanıma geldi. Koluma girdi ve'Gel seninle konuşalım'dedi. Ben ona,'tamam konuşalım'dediğimde yürürken ölen ve ismini sonradan öğrendiğim Kadir Ökçesiz, Cenk'in arkasına durdu. Fener Reisi diye bir sokağa yürümeye başladıklarını belirten Batuhan Ö., 'Önce üçümüz girdik, sonra kalabalık bir grup girdi. Beni bir yere sıkıştırdılar. Bana önce Cenk ve Kadir vurmaya başladılar. O grupta bana saldırıp vurmaya başladılar. Bu arada ölen Kadir Ökçesiz bana bıçak salladı. Ben bıçaktan kurtuldum, tekme ve yumruk vurmaya başladım. Bir ara önüm açılınca kaçmak istedim. Ancak kaçamadım. Grubun ortasına düştüm. Bu sefer Cankat Ş.'nin bana verdiği bıçağı cebimden çıkartıp kişi ve hedef gözetmeksizin sağa sola salladım. Bazı kişilere rast geldiğini anladım. Ancak kime değdiğini, neresine geldiğini bilmiyorum ve olay yerinden kaçtım. Ben Kadir Ökçesiz'in bıçak darbesiyle öldüğünü bir gün sonra öğrendim. Kendim gelip teslim olacaktım ancak avukata danışıp teslim olmak istiyordum. Bu esnada polisler beni yakaladı, bana, bıçaklama olayında kimse yardımcı olmadı. Kendimi korumak amacıyla bıçağı kullandım' dedi.

'PİŞMANIM, ÖLDÜRME KASTIM YOKTU'

Arkadaşı Cankat Ş.'nin kendisine bıçağı koruma amaçlı verdiğini belirten Batuhan Ö., 'Bıçakla adam yaralamam, öldürmem kastıyla vermedi. Olayda kullandığım bıçağı eve giderken attım. Ben kendimi savunma amacıyla yaptım. Pişmanım. Öldürme kastım yoktu. Sadece bıçakla yaralayıp kaçıp kurtulacaktım' şeklinde ifade verdi.