A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Başına Tanjevic'in Getirilmesi

İZMİR - Basketbol Adamları Derneği Başkanı Avin Erboy, "Bu kadar kıymetli Türk antrenörümüz varken, çok eleştirilen ve oldukça da yıpranan yabancı isimlerin devreye sokulmasını bizleri yaralamıştır" dedi.

Erboy, dernek yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, Slovenya'da yapılacak Erkekler Avrupa Şampiyonası'na katılacak A Milli Takımı'nın teknik kadrosunun açıklandığını, Akdeniz Oyunları'ndaki ekibin tekrar göreve getirildiğini belirtti.

Milli takımların başında Türk antrenörlerini görmek istediklerini kaydeden Erboy, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizdeki Türk antrenörlerden Ergin Ataman, Erman Kunter, Orhun Ene, Ufuk Sarıca ve Oktay Mahmuti çalıştırdıkları kulüp takımlarında kendilerini fazlasıyla kanıtlamış, Avrupa çapında isimlerdir. Bugün Türk milletine Milli takımımız için bir aday isim sorulsa veya böyle bir anket yapılacak olsa çıkacak isim yukarıda saydığım Türk antrenörler arasından olurdu. Durum bu aşamadayken başka arayışlarda bulunmak bizlere manidar geldi. Bu kadar kıymetli Türk antrenörümüz varken, çok eleştirilen ve oldukça da yıpranan yabancı isimlerin devreye sokulması bizleri yaralamıştır. Maden devam edilecekti, o zaman neden kamuoyu meşgul edildi. Bunun haklı bir sebebi varsa da açıklanmalıdır.

Bu aşamadan sonra karara saygı duymak ve şartlar ne olursa olsun şampiyonaya katılacak A milli takımımızın başarısı için elimizden gelen her şeyi de yapmaya hazırız. Başarılı olmaları da en büyük dileğimiz ve isteğimizdir. Bu milli takım bizim milli takımımızdır. Karara saygı duyuyor ve teknik ekibi kutlar, görevlerinde başarılar dileriz."

Kaynak: AA