Yakutiye’nin Yazspor Okulları Cıvıl Cıvıl

Yakutiye Belediyesi’nin düzenlediği yaz spor okulları 6-14 yaş arası kurslarla çocuklara futbol, voleybol ve yüzme dallarında eğitim veriyor.

Miniklerle cıvıl cıvıl olan yaz okulları öğrencilerine şapka ve çanta dağıtan Belediye Başkanı Ali Korkut, hizmetin her noktasında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Çocukları mutlu etmenin ayrı bir sevinci olduğunu belirten Korkut, “3 dalda yaz okullarını başlattık. İnşallah önümüzdeki yıllar dalları genişleterek çocuklarımıza spor imkânı sağlayacağız” dedi.

Yakutiye Belediyesi Yaz Sporları Akademisi, üç ayrı dalda 300 öğrenciyle adeta panayır havasında eğitimlerini sürdürüyor. Futbol, Voleybol ve Yüzme dallarında 6 ile 14 yaş arası 300 çocuğa imkân sunduklarını belirten Ali Korkut, “Spor okullarımız çocuklarımız için kapılarını açtı. İlk yıl 3 branşta eğitim vermeye başladık. İnşallah bu her yıl branş ve öğrenci sayısını artırmak suretiyle devam ettirilecektir. Çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağlayan, onlara spor alışkanlığı kazandıran yaz spor okullarımız sağlıklı nesilleri hedeflemektedir. Spor okuluna devam eden çocuklarımızın ayağına her imkânı serdik. Spor eğitimi için gerekli olan tüm malzemeleri, çantaları, şapkalarını biz veriyoruz. Ayrıca bu çocuklarımızı servisle alıp, yine servisle bırakıyoruz. Bugün spor okulundaki bazı çocuklarımıza çanta ve şapkalarını dağıttık. Gözleri ışıl ışıl çocuklarla birlikte olunca ramazan sevincimiz arttı, mutluluğumuz katlandı. Çocuklarımıza yatırım toplum olarak geleceğimize yatırımdır” şeklinde konuştu.

Yakutiye Spor Akademisi, eğitim öğretim döneminin başına kadar devam edecek. Her branşta ayrı ayrı uzmanlar tarafından sürdürülen sportif çalışmalarda ayrıca özel yetenekli çocuklar içinde tarama yapılıyor. Ali Korkut, özel yetenekleri ileri taşımayı düşündüklerini ifade ederek “Uzman eğitmenlerimiz, spor akademisinde çocuklarımızı yetenek açısından izleyecekler. Biz burada çocuklarımıza spor yapma imkânı sağlarken, aynı zamanda Erzurum’umuzun başarılı, özel yetenekli değerlerini belirleyip, kaybolmasına izin vermeden geleceğe taşınmalarını sağlamak düşüncesindeyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA