İşitme Engelli Sporcular'dan Büyük Başarı

Sofya’da düzenlenen 22. İşitme Engelliler Olimpiyat oyunlarında ilk madalyalar işitme engelli tekvando branşındaki milli sporculardan geldi.

22. İşitme Engelliler Olimpiyat oyunlarında tekvandoda dün erkeklerde 58 kiloda Muhammed Güler finalde karşılaştığı Rus sporcu Murtazali Aliyev’i 14-13 yendi. Bayanlarda ise başlangıçta 5-0 geriye düştüğü maçta 49 kilodaki milli sporcu Merve Yazıcı gösterdiği müthiş performans ile Çinli rakibi Ting Peng’i 7-6 yendi. Böylece gün içinde ikinci altın madalyayı milliler Türkiye'ye kazandırmış oldu. Tekvando branşında dün günün son başarısı ise 57 kiloda mücadele eden Selma Canlı’dan geldi. Canlı bronz madalya kazandı.

Madalya serisini bugün de devam ettiren Türkiye, yine tekvando branşında 67 kiloda yarışan bayan milli sporcu Selver Şeker ile altın madalyaya uzandı. Şeker, Rus rakibini finalde 15-8 yenerek altın madalya kazandı. Yine bugün 3. olan 80 kiloda erkek milli sporcu Osman Geçit ise Amerikalı rakibini mağlup etti.

Öte yandan gün boyu devam eden yarışlarda da kıran kırana mücadeleler sergilendi. İşitme engelli futbol takımı 4. puanını ikinci maçında Almanya ile golsüz berabere kalarak aldı. Grupta önemli bir avantaj sağlayan ay-yıldızlı takım son maçında çeyrek final iddiası kalmayan Arjantin'le karşılaşacak.

Grup maçlarının devam ettiği Badminton milli takımında tek erkeklerde Kemal Özer ve Uğurcan Hüyüktepe, çift erkeklerde de Kemal Özer-Barış Ural ve Uğurcan Hüyüktepe-Ömer Yusuf Günaydın ikilisi son 16'ya kalmayı garantiledi. Finale doğru hızla ilerleyen voleybol milli takımı ise İran ve italya galibiyetlerinin ardından bugün Japonya'yı 3-0'lık skorla geçmeyi başardı

Kaynak: İHA