Eskiden Top Toplayıcılık Yaptığı Stadın Çimlerine "Yıldız Adayı" Olarak Ayak Basacak

BURSA - HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Bursaspor'da altyapıdan gelip profesyonelliğe geçen 16 yaşındaki yıldız adayı Enes Ünal, bir dönem top toplayıcılık yaptığı Bursa Atatürk Stadı'nda taraftarının önüne yeşil-beyazlı formayla çıkacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola ilgisinin, yeşil-beyazlı takımın eski savunma oyuncusu olan babası Mesut Ünal sayesinde küçük yaşlarda başladığını söyledi.

Babasının maçları ve antrenmanlarına gittikçe futbolcu olmayı çok istediğini belirten Ünal, "Bursaspor Kulübünün altyapısında futbola başladım. Altyapıda hocalarımın söylediklerini yaparak ve çok çalışarak ilerledim. Son iki senedir de iyi bir çıkış yakaladım ve buralara kadar geldim. Rüyalarımı süsleyen A Takım ile antrenmanlara çıkıyorum. Bugünlere gelmemde babamın büyük emeği var. İnşallah gelecekte daha iyi günler göreceğim'' dedi.

Ünal, kulübüyle profesyonel sözleşme imzalamadan önce dünyaca ünlü takımların kendisine transfer teklifinde bulunduğunu hatırlatarak, bunların kendisini ve ailesini gururlandırdığını anlattı. Bursa'da doğup büyüdüğünü ve Bursaspor taraftarı olduğunu dile getiren Ünal, yeşil-beyazlı camianın da transfer teklifi aldığı kulüpler kadar büyük olduğunu ifade etti.

Kendisi kadar babasının da öncelikle Bursaspor forması giymesini istediğine dikkati çekerek, "Neticede geleceğimle ilgili bir karardı. Çok istediğim bir şey oldu ve çok sevdiğim kulübümle profesyonel sözleşme imzaladım. Ayrıca benim açımdan futbolun içinden gelen birinin, yani babamın yanımda olması büyük avantaj" değerlendirmesinde bulundu.

Futbolculuğunun yanı sıra eğitimine de önem verdiğini vurgulayan Ünal, bu yıl lise 3'üncü sınıfa başlayacağını ve zor olsa da hem okul hem de futbolu büyük bir keyifle bir arada götürmeye çalıştığını bildirdi.

-İlk 11'in değişmezi olmak istiyor

Enes Ünal, geleceğiyle ilgili babası Mesut Ünal ile 2-3 yıllık plan yaptıklarını, bu doğrultuda ilk olarak yeşil-beyazlı kulüpte ilk 11'in değişmez oyuncusu olmayı ve sonrasında A Milli Takıma seçilmeyi hedeflediğini vurguladı.

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'ın da kendisine sürekli yardımcı olduğunu anlatan Ünal, şöyle devam etti:

"Profesyonel sözleşmeye imza atıp A Takıma yükseldikten sonra hocam beni Avusturya kampına götürdü. Hocamın bana güvenmesi çok güzel. Öz güven aşılıyor. Ayrıca Türk futbolunun önemli golcülerinden Hasan Özer'in de yardımcı antrenörümüz olması benim adıma büyük bir avantaj. Bana özel ilgi gösteriyor. Avusturya kampı benim için çok güzel geçti. Kendimi çok iyi geliştirdim. Hazırlık karşılaşmalarında güzel maçlar çıkardım. Ligde de forma şansı bulursam bunu en iyi şekilde göstereceğim."

-En beğendiği futbolcular; Zidane, Kaka, İbrahimoviç

Genç golcü, babasının maçlarını izlemek üzere Bursa Atatürk Stadı'na gittiğinde büyük bir heyecan duyduğunu ve bunun bugüne kadar giderek arttığını belirtti.

Bursaspor formasıyla başarılı olmaktan başka bir düşüncesi olmadığını dile getiren Ünal, şunları kaydetti:

"Küçüklüğümden beri hayalim; yeşil-beyazlı formayla Bursa Atatürk Stadı'na çıkmaktı. Bu hayalimin gerçekleşmesine artık çok çok az bir zaman kaldı. Bugüne kadar profesyonel olarak yeşil-beyazlı formayı giymedim. 9 yaşımdan beri Bursa Atatürk Stadı'na giriyorum. Bazen lig maçlarında top toplayıcı olarak görev yapıyordum. O stada girdiğim andan itibaren tüylerim diken diken oluyordu. Özellikle maçlarda taraftarımızın futbolcuları tek tek tribüne çağırmaları sırasında kendimi hayal ediyordum. İnşallah artık ben de o müthiş taraftarımızın karşısına çıkacağım. Hayallerim gerçek oluyor. Taraftarımızın benden büyük beklentisi var. İnsanların bana güvenip inanması güzel. İnşallah ben de bu beklentileri karşılarım."

Küçüklüğünde dünyaca ünlü futbolcular Zinedine Zidane ve Kaka'yı beğendiğini, şimdi ise Zlatan İbrahimoviç'i yakından takip ettiğini anlatan Ünal, Bursaspor'da Pinto, Sestak, Batuhan gibi çok kaliteli golcüler bulunduğunu söyledi.

Bursaspor'da takım içindeki yardımlaşmanın üst düzeyde olduğuna dikkati çeken Ünal, tüm oyunculardan büyük destek gördüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA