Acemi Kulaçlar Ustalaşıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından “Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak” sloganı ile gerçekleştirilen yüzme kurslarının ikinci dönemi devam ediyor.

22 Temmuz’da başlayan yüzme kurslarının ikinci dönemi 8 Ağustos tarihine kadar devam sürecek. 41 havuzda gerçekleştirilen yüzme kurslarının ikinci döneminde de 5 binden fazla çocuğa yüzme öğretilmesi hedefleniyor.

1-19 Temmuz tarihleri arasındaki birinci dönem yüzme kurslarında 5 bin 200 çocuğa yüzme öğretildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “İkinci dönem kurslarımız başladı.

Yine 5 bin 200 çocuğumuz yüzme öğrenecek. Yüzme kurslarına devam eden çocuklarımız terlik, şort, tişört gibi malzemeleri belediyemiz tarafından ücretsiz veriliyor. Ayrıca kendilerine verilen yüzme havuzu giriş kartlarıyla da kurs süresince belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanabiliyorlar” dedi.

Zihni Aldırmaz, “Yüzme kurslarımız başlamadan önce Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri ve DSİ sulama kanallarına serinlemek amacıyla giren çocuklarımız yüzme bilmedikleri için yaşamlarını tehlikeye atıyorlardı. Her yaz dönemi 100’e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitiriyordu. Yüzme kurslarımızdan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA