Yelken İl Seçmeleri Yapıldı

ADANA - Yelken Federasyonu Adana İl Temsilcisi Hasan Akıllı, 6'sı kadın 35 sporcunun katılımıyla yelken il seçmeleri yapıldığını bildirdi.

Akıllı, yaptığı yazılı açıklamada daha verimli kullanacakları Seyhan Baraj Gölü'nün öneminin Akdeniz Oyunları'nda kano ve kürek yarışmalarında anlaşıldığını belirtti.

Türkiye şampiyonası için Yelken İhtisas Su Sporları Derneği Kulübü'nde yapılan seçmelere 6'si bayan toplam 35 sporcunun katıldığını ifade eden Akıllı, şunları kaydetti:

"Yelken sporunda Seyhan Baraj Gölü yılın 12 ayı çalışmaya uygun. Yelken'de Adana Türkiye genelinde iyi derecelere sahip bir kent. Elimizde Seyhan Baraj Gölü gibi Avrupa'da bile bulunmayan bir göle sahibiz. Burada 10-15 günde bir yarışlar yaparak yeni yetenekli sporcuları milli takımlara kazandırmayı hedeflemekteyiz. Bu konuda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'den büyük destek görüyoruz. Dileğimiz, futbol branşı bulunan kulüplerin yelken şubelerini de faaliyete geçirmeleridir."

Akıllı, il seçmelerine katılan sporcuların sörf, Laser 4.7, Laser radial, Topper Omega ve Optimist branşında yarıştıklarını, dereceye girecek sporcuların Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazanacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA