Genç Erkekler Yarı Finalde

Letonya’da düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Sırbistan’la karşılaşan Ay-Yıldızlılar, mücadeleden 71-67’lik galibiyetle ayrılıp adını yarı finale yazdırdı.

Mücadelenin ilk çeyreğinde, Genç Milli Takımı’nın hücumlarını, 11 sayısının 8'ini bu bölümde kaydeden Kenan Sipahi yönlendirdi. Milliler, özellikle ribauntlarda rakibine oranla etkisiz kaldı ve ilk çeyrek 17-21’lik skorla tamamlandı. İkinci periyota oldukça iyi başlayan Genç Milliler, savunmasını sertleştirirken hücumda da Okben Ulubay ve Kerem Kanter’in sayılarıyla önce beraberliği yakaladı, ardından da öne geçti (30-28). Soyunma odasına da Kartal Özmızrak’ın bitime 2 saniye kala attığı basketle 38-36 önde giren taraf Ay-Yıldızlılar oldu.

İkinci yarının ilk bölümünde iki takım da skor bulmakta oldukça zorlandı. Millilerde, Doğukan Şanlı ve Berk Uğurlu skora katkı yaparken son çeyreğe de Doğukan’ın 3 sayılık basketiyle Ay-Yıldızlılar, 51-49 önde girdi. Final periyotunun hemen başında Berk Uğurlu ve Kerem Kanter’le üst üste sayı üreten Genç Erkekler, bir anda farkı da 8’e çıkarttı (60-52). Milliler, maçın sonuna kadar savunma dikkatini bozmayarak Sırbistan’ın farkı indirmesini engelledi ve maçı da 71-67 kazanarak yarı finale uzandı.

Mücadelenin yıldızı ise 13 sayı- 11 ribaund- 4 asist- 3 top çalma üreten Metecan Birsen oldu.

Kaynak: İHA