Çaykur Rizespor’un Hurşut Meriç Transferinde Mutlu Son

Çaykur Rizespor'un uzun süredir peşinde koştuğu Hurşut Meriç transferi, gerçekleşti.

Spor Toto Süper Lig’in yeni takımlarından Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği’nden Hurşut Meriç’i kadrosuna kattı. Hurşut Meriç'in Çaykur Rizespor'a transfer olması dolayısıyla Gençlerbirliği Kulübü bir veda mesajı yayımladı.

Başarılı oyuncu Meriç, Gençlerbirliği'nin Münih kampından ayrılarak, Çaykur Rizespor'un Avusturya'da devam eden kampına katıldı.

2008-2009 sezonunun devre arasında Hollanda'nın ADO Den Haag takımından Gençlerbirliği'ne transfer olan Hurşut Meriç, ilk yılında kırmızı-siyahlı formayla 5 maça çıktı. Teknik direktör Thomas Doll döneminde isminden bahsettirmeye başlayan Hurşut Meriç, Ralf Zumdick, Mustafa Kaplan ve Fuat Çapa dönemlerinde ilk 11'in değişmez isimlerinden oldu. Hollanda'da 1983 yılında doğan Hurşut Meriç, 2012-2013 sezonunda kırmızı siyahlı-formayla 7 gol attı. Bu arada Çaykur Rizespor'un transferde iki isimle daha görüşmelerinde sona yaklaşıldığı öğrenildi.

Öte yandan Çaykur Rizespor'un Avusturya'nın Bad Haring bölgesinde devam eden kampında, 29 Temmuz Pazartesi günü Kayserispor ile bir hazırlık maçı yapacak. Oynanacağı hazırlık müsabakasının ardından yurt dışı kampının sona ereceği kaydedildi. Kampın bitimi ardından futbolculara üç gün izin verileceği bilgisi alınırken, takım çalışmalarını lig başlayana kadar Rize'de ki kendi tesislerinde sürdürecek.

Kaynak: İHA