Atletizmde Hedef "Şampiyonluk"

EDİRNE - Bulgaristan'ın Stara Zagora kentinde 27-28 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası'na katılacak olan Atletizm Milli Takımı, madalyalarla dönmeyi hedefliyor.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ergüder Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Milli takımın 70 kişilik bir kafileyle şampiyonaya katılacağını belirten Uzun, sporcuların performansından memnun olduklarını ifade etti.

Şampiyonda madalyalar kazanmayı hedeflediklerini belirten Uzun, "Amacımız hem bayanlarda hem erkeklerde Balkan Şampiyonu olmak. Gençlerimizin İtalya'da düzenlenen 22. Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda elde ettiği başarılardan sonra büyük ilerleme kaydettik. Bu gelişmelerle Balkan şampiyonu olmamamız gibi bir durum söz konusu değil" dedi.

Federasyonun, dopingle mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Uzun, "Federasyonumuz dopingle mücadelede son derece kararlı ve dopingin üstüne gidiyor. Kimse sporculara idari yönden 'doping yapın' demiyor. Sporcular veya antrenörler başarıları için kendilerine her yolun mübah olmadığını anlamışlardır diye düşünüyoruz. Federasyon olarak dopingle mücadelede kararlıyız ve üstüne gidiyoruz" diye konuştu.

Atletizm Milli Takımlar Başantrenörü Muharrem Or da şampiyonaya 17 kadın ve 27 erkek sporcuyla katılacaklarını belirtti.

Bazı sporcuların dünya şampiyonası barajını geçmek için son denemelerini Bulgaristan'da yapacağını aktaran Or, şunları kaydetti:

"Balkan şampiyonasındaki hedefimiz kadınlarda ve erkeklerde en üst seviyede yer almak. Zaten son yıllardaki performansımız nedeniyle kadın ve erkeklerde sürekli en üstte yer alıyoruz. Bu yerimizi kaybetmek niyetinde değiliz. Umuyorum ki birçok branşta tekrar sporcularımız en iyi derecelerini elde edecekler, Türkiye rekorlarını kıracaklar ve en üst seviyede performans göstererek Türkiye'ye dönecekler."

Kaynak: AA