Trabzonspor Maçından Notlar

DERRY - UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Kuzey İrlanda'nın Derry City takımıyla karşılaşan Trabzonspor'da, teknik direktör Mustafa Akçay, ilk maçtaki kadroyu bozmadı.

Teknik direktör Akçay, 4-2 kazanılan ilk maçtaki kadroda değişikliğe gitmeden Derry City deplasmanında tur mücadelesi verdi. Bordo-mavili ekibin ilk onbirinde ilk maçta olduğu gibi yabancı futbolculardan Adrian, Colman, Henrique ve Celustka forma şansı buldu.

Rövanş maçında da yeni transferlerden hiçbiri ilk onbirde sahaya çıkmadı. Forvet oyuncusu Batuhan Karadeniz, 18 kişilik kadroda yer almazken, Aykut Demir ve Abdülkadir Özdemir yedek kulübesinde görev bekledi.

-Yağmura rağmen tribünler doldu

Gün boyu aralıklarla devam eden sağanğa rağmen futbolseverler 2 bin 900 kişilik Brandywell Stadı'ndaki maça ilgi gösterdi.

Yaklaşık 50 bordo-mavili taraftar da tribündeki yerini alarak takımlarını Derry City karşısında yalnız bırakmadı.

-Bordo-mavililer İrlanda'da yine tur kovalıyor-

İrlanda'nın Bray Wanderers takımıyla 1990-1991 sezonunda eşleşen ve tur atlayan Trabzonspor, 22 sezon sonra bu başarısını tekrarlamak için sahaya çıktı.

Avrupa Kupa Galipleri Kupası ön eleme turu ilk maçında Bray Wanderers ile deplasmanda 1-1 berabere kalan bordo-mavili ekip, rövanş maçını 2-0 kazanarak tur atlayan taraf olmuştu.

-Deplasman galibiyeti için uzun bekleyiş-

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan ilk maçı 4-2 kazanan Trabzonspor, Derry City karşısında deplasmanda da galip gelmesi halinde Avrupa kupalarında 680 günlük deplasman galibiyeti hasretine son verecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında 14 Eylül 2011'de Inter'i deplasmanda 1-0 yenen Karadeniz temsilcisi, daha sonraki deplasman maçlarında CSKA Moskova ve PSV Eindhoven'a mağlup olurken, Lille ve Videoton ile golsüz eşitliği bozamadı.

-Akçay'ın ilk kez tur atlayacak-

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Derry City deplasmanından turla dönmeleri halinde Avrupa kupalarında ilk kez tur sevinci yaşayacak.

Akçay, turun ilk maçında elde edilen 4-2'lik skorla kariyerinin ilk Avrupa kupası galibiyetini almıştı.

Trabzonspor Maçından Notlar

Kaynak: AA