TFF Süper Kupa Maçına Doğru

KAYSERİ - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 11 Ağustos'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçında 3 bin polis ve bin özel güvenlik görevlisinin görev yapacağını söyledi.

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, Vali Düzgün'ün başkanlığında, ilgili yetkililerin katılımıyla valilikte gerçekleştirildi.

Toplantının sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Düzgün, TFF Süper Kupa maçının Kayseri'de oynanacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Maçın hazırlıklarını en iyi şekilde yerine getireceklerini dile getiren Düzgün, "İnşallah 11 Ağustos tarihi, Kayseri için bir bayram havasında olacak çünkü en fazla taraftara sahip kulüplerimizin burada TFF Süper Kupa maçını oynamaları Kayseri'nin tanıtımı adına büyük bir şans. Bunu Kayseri olarak en güzel şekilde değerlendireceğiz. Hem iki kulübe hem de taraftarlarına en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. 33 bin kişilik seyirci kapasitesiyle Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı, Türkiye'nin en güzel statlarından birisi. Geçtiğimiz haftalarda 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın bir ayağına ev sahipliği yaptı. TFF Süper Kupa maçının ardından da yine bir milli maç oynanacak. Kayseri olarak görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz" diye konuştu.

Karşılaşmaya taraftarların ilgisinin yoğun olduğunu ifade eden Düzgün, "Maç için şehir dışından çok sayıda taraftar geleceği için trafik ve güvenlik tedbirleri konusunda bazı kararlar aldık. Stadın en dolu olduğu karşılaşmalardan biri, TFF Süper Kupa maçı olacak çünkü biletlerin satışa çıktığı andan itibaren iki saat içerisinde tükenmesi de bu karşılaşmaya olan ilginin son derece yoğun olduğunu gösteriyor" dedi.

Maç gününde herhangi bir olay yaşanmaması için valilik ve ilgili kurumlarca üst düzey tedbirler alınacağını vurgulayan Düzgün, şunları söyledi:

"Onbinlerce kişinin ilgi gösterdiği bir maçta da gerekli güvenlik, sağlık ve trafik tedbirlerinin alınması için başta emniyet teşkilatımız olmak üzere ilgili kurumlara önemli görevler düşüyor. Sporda centilmenliğin olması, şiddetin engellenmesi bakımından da bazı tedbirleri alıyoruz. Geçtiğimiz yıl Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kabul edildi. Bu kanunla spor alanlarında olabilecek olan tatsız hadiselere yönelik de ciddi tedbir ve cezalar getirildi.

Maçta Kayseri'deki emniyet teşkilatımızla beraber dışarıdan da ilave güvenlik personeli talep ediyoruz. Yaklaşık 3 bin polisimiz stat içerisinde ve dışarısında görev alacak ayrıca bin de özel güvenlik görevlisi olacak. Yani 4 bin güvenlik görevlisi maçtan önce, maç sırasında ve maçtan sonra gerekli tedbirleri alacak."

Kaynak: AA