Ali Aydın Hakemliği Özledi

AYDIN - SUAT DENİZ - Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Aydınspor 1923'ün sportif direktörü ve eski FIFA kokartlı hakemlerden Ali Aydın, hakemliği özlediğini ama bıraktığı için pişman olmadığını belirterek, "Yeninde dünyaya gelsem yine hakem olurdum" dedi.

Bu sezon başında Aydınspor 1923'te sportif direktörlük görevine getirilen Ali Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakemliği ve yöneticiliği çok sevdiğini, futbolun kendisine çok katkı sağladığını söyledi.

Her alanda işin mutfağından gelmenin faydalı olduğunu kaydeden Aydın, "Ben hakemlikle futbolun saha boyutunu yaptım. Bir de futbolun öbür tarafını yapacağım. Sahanın bu tarafını da görmek istiyorum" dedi.

-"İngilizce öğrenirdim"

Aydın, kendisinin hakemliği özlediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Hakemliği özlüyorum ama bıraktığım için asla pişman değilim. Çünkü her şeyin zamanı ve yeri vardır. Doğru olan, doğru zamanda doğru yeri bulmaktır. Bazen hak etmediğiniz eleştirilere, hak etmediği zamansız ayrılmalara maruz kalabiliyorsunuz. Bu, Türk hakemliğinde çok var. Bu sakatlıktan olabilir, psikolojik olabilir. Sonuçta bir şekilde bırakıyorsun. Ama her zaman söyledim, yeniden doğsam, yeniden dünyaya gelsem yine hakem olurdum, İngilizce öğrenirdim. Çağın gereklerini yerine getirirdim. Çünkü hakemlik bambaşka bir şey."

-Hakemler çağı yakaladı

Hakemlerin çağı yakaladığını, teknolojiyi çok iyi kullandığını kaydeden Ali Aydın, eğitim ve seminerlerin de çok değiştiğini söyledi.

Aydın, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırm gibi hakemlerin çok iyi noktalara ulaştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bundan sonra daha iyi olacak. Ama bir şeye dikkat edin. Ben her zaman şunu savundum. Her meslek grubu hakemlik de maddi açıdan çok büyük artılar getiren yerler. O nedenle mesleği olmayanı hakem yapmayı istemem. Hakemlik Allah vergisi bir iş. Mesleği olmayıp, para kazanmak adına bu işi yapanlardan korkmuşumdur. Şu anda herkesin mesleği var. Kimse bundan bir sonuç çıkarmasın."

-"Türk futbolunun sorunu yönetimde"

Aydın, Haluk Ulusoy'un federasyon başkanlığı döneminden sonra Türk futbolunun düşüşe geçtiğini savunarak, "Haluk Ulusoy zamanında Milli Takım dünya üçüncüsü oldu, her Avrupa Şampiyonası'na katıldı.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın başarısı var. Hatta Anadolu kulüplerinin başarıları var. Ne oldu? Dünyada 7. sıradayken, 50. sıralara düştük ve bu çok kısa sürede oldu" diye konuştu.

-Şike süreci

Şİke yapan varsa bunun cezasını çekmesi gerektiğini kaydeden Ali Aydın, "Yapmayan zaten bir şekilde aklanıyor. Bu sürecin güzel bir tarafı oldu. Varsa olabilecek, beklenecek her şey ortadan kalktı. Yanlış da olsa, doğru da olsa bir noktaya gelindi" dedi.

-Hakemlere tavsiyeler

Aydın, bu sezon Aydınspor 1923 maçlarından sonra hakem hatalarını lehte de olsa aleyhte de olsa açıklayacağını ifade ederek, "Aydınspor 1923, bu ligde Ali Aydın'ın koltuğunun altında bir yere gitmeyecek. Kendi gücüyle gidecek. Ben aptal değilim, kimse aptal değil. Bana 'Ali Aydın gel seni hakemlikte kullanalım' dendiği anda zaten burada durmam. 2. Lig'de 36 takım arasında saysanız 5. olur. 5 tane favori saysanız 3. olur" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA