Trabzonspor Teknik Direktörü Akçay'ın Açıklaması

DERRY - Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, "Avantajlı gibi gözükmeniz organize olmanızda bazı aksaklıkları atlamanıza neden olabilir. Bu nedenle dikkat etmeli ve istim üzerinde olmayız" dedi.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında yarın Kuzey İrlanda'nın Derry City takımıyla karşılaşacak Trabzonspor'un teknik direktörü Akçay maçın oynanacağı Brandywell Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Akçay, ilk maçta alınan 4-2'lik galibiyete rağmen Derry City karşısında zorlu bir maça çıkacaklarını belirterek, "Avantajlı gibi gözükmeniz organize olmanızda bazı aksaklıkları atlamanıza neden olabilir. Bu nedenle dikkat etmeli ve istim üzerinde olmayız. Rakibin her türlü hareketini, havada, yerde, yanda veya arkada her türlü hareketini takip etmemiz gereken bir müsabaka oynayacağız" diye konuştu.

Kendi evinde coşkuyla oynayan bir rakiple karşı karşıya olduklarını ifade eden Akçay, "Her ne kadar sahasındaki maçlardan çok deplasmanda daha başarılı bir takımla karşılaşacak olsak da rakibimiz yüksek motivasyona ve istekli oyunculara sahip. Mücadele etmekten, şut atmaktan, rakip kaleyi rahatsız etmekten hoşlanan bir takımla karşı karşıyayız" değerlendirmesinde bulundu.

Derry City'nin yüksek oyunculara oynayarak kendilerine baskı oluşturacağını dile getiren Akçay, bu baskıyı kırmaları halinde maçın daha kolaylaşacağını kaydetti.

Akçay, "İlk maçta yediğiniz iki gol sizin için sürpriz oldu mu?" sorusuna, "Evet, çok önemli bir farklılık olarak algılıyorum iki golü. Ancak dikkat ederseniz rakipten çok daha fazla oyuncumuz olmasına rağmen o golleri yedik. Bu açıklamam Derry City'nin gücünü ve kalitesini düşürecek bir söz olarak algılanmamalı. İyi bir takımla maç yapacağız" yanıtını verdi.

"Yarın erken gol atma düşünceniz olacak mı?" sorusu üzerine Akçay, "Biz daha çok sabırlı oynayacağız. Birinci önceliğimiz ikili mücadeleleri kazanmak olacak" dedi.

Akçay, sahayla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine, bekledikleri gibi olmasa da zeminin Derry City'nin şartlarına uygun bir düzeyde olduğunu ifade etti.

Deneyimli teknik adam, rehavet nedeniyle Avrupa kupalarına erken veda etmemek için oyuncularını uyarıp uyarmadığı yönündeki soru üzerine şunları kaydetti:

"Bunlar Türk takımları, antrenörleri ya da oyuncularının kaderi olmamalı. Yani bugün Avrupalı insanların bizden çok daha akıllı olduklarını düşünmemeliyiz. Bu kompleksten kurtulmalıyız. Oyuncularımıza da bunları aşılamaya çalışıyoruz. Ama bu bir yoldur, eğitim süreç alır. Biz bu süreci mümkün olduğu kadar değerlendirmeye çalışıyoruz. Futbolun kendine özgü kuralları, kanunları ve ceza kesme usülleri vardır. Amatör takımla oynarken bile ona değer vermeli, ona saygı göstermelisiniz. Eğer bunu atlarsanız bir süre sonra değil tur atlamak, başka şeyler atlarsınız. Futbol asla affetmez."

Bordo mavili ekibin orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu ise "Yarınki maç bizim açımızdan zor geçecek. Bunun farkındayız. Skor avantajı bizden yana gözükse de futbolda her şey olabiliyor. Çok ciddi çalıştık. Sahadan elimizden gelenin en iyisini yapıp tur atlamayı istiyoruz" diye konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Akçay'ın Açıklaması

Kaynak: AA