"Tekvando Ayağına Geldi" Projesi

EDİRNE - "Tekvando Ayağına Geldi" proje lideri İsmail Can Meriç, etkinliklerin başarıyla sonuçlandığını bildirdi.

Edirne Balkan Yıldız Spor Kulübü Derneği'nce yazılan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen, Gençlik Programı alt eylemi kapsamındaki projenin sona ermesi dolayısıyla Süloğlu Ali Ayağ Çok Programlı Lisesi'nde kapanış programı düzenlendi.

Proje Lideri Can Meriç, burada yaptığı konuşmada, Lalapaşa ve Süloğlu'nda projeye ilişkin düzenlenen etkinliklerde öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

İlginin projenin doğruluğunu ortaya koyduğnu aktaran Meriç, şunları kaydetti:

"Projemiz sayesinde kırsal alanda imkanı kısıtlı gençlerin boş zamanlarını bu güzel spor dalıyla somut ve yararlı bir şekilde değerlendirmelerini sağladık. Proje kapsamında yaptığımız seminer, eğitim toplantıları ve antrenmanlarla fiziksel ve zihinsel olarak kendilerini geliştirmelerine yardımcı olup bunu daha da ilerletebilmelerine yol gösteren örnekler verdik. Projenin uygulayıcısı olan ben ve diğer arkadaşlarımda Avrupa Birliği ve çalışmaları hakkında daha çok bilgi sahibi olurken bu konudaki farkındalıklarımızda artmış oldu. Projemizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu ilk projemizin başarılı olması ve düşündüğümüzün çok üstünde bir ilgi ve başarı ile gerçekleşmesi bizi bir sonraki adım için cesaretlendirdi. Bundan sonraki hedefimiz bu projenin sürdürebilirliğini sağlayacak yeni bir proje yazarak yine bu yörelerimizin gençlerini bir adım daha öteye taşımak olacaktır."

Kaynak: AA