Munzur ve Pülümür Çaylarında Rafting İncelemesi

TUNCELİ - Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkan Haydar Doğan ve beraberindeki heyet, Tunceli'deki Munzur ve Pülümür çaylarını rafting sporuna uygunluk açısından inceledi.

Doğan, Munzur Çayı kıyısında gazetecilere yaptığı açıklamada, incelemelerin ardından hazırlanacak rapora göre Munzur ve Pülümür çaylarında rafting organizasyonu düzenlenebileceğini söyledi.

Tunceli'deki çaylarda Türkiye şampiyonaları ve uluslararası organizasyonlar düzenlemeyi hedeflediklerini ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

"2014 yıllı faaliyet programı çerçevesinde ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmaları yapmak üzere, Rize, Artvin, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum ve Tunceli gibi illerde parkur belirleme ve altyapı oluşturma çalışmaları yürütüyoruz. Munzur Çayı, 2014 yılında başlamak kaydıyla Türkiye şampiyonaları başta olmak üzere uluslararası düzeyde yarışmalara ev sahipliği yapabilecek bir parkur. Bunu resmiyete dökmek için teknik incelemeler yapıyoruz."

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Teknik Kurulu Üyesi Savaş İzmirli ise 70 kilometrelik Munzur Çayı'nın tamamını derecelendireceklerini söyledi.

İzmirli, incelemeler sonunda, riskli bölgeler ve alınacak güvenlik tedbirleri ile parkurları belirleyeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA