Triatlon Avrupa Kupası İstanbul 2013'e Doğru

İSTANBUL - Yedikule Sahili'nde 4 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek Triatlon Avrupa Kupası İstanbul 2013'ün tanıtım toplantısı yapıldı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki merkezinde düzenlenen basın toplantısına, Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, federasyon kurucu başkanı Halil Kılıçoğlu, Organizasyon Komitesi Başkanı Oğuz Aydın, Triatlon İstanbul 2013 Yarış Direktörü Hüseyin Asar ve Türkiye Triatlon Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Utkuer Yaşar katıldı.

Toplantıda organizasyon hakkında bilgi veren Hamdi Güneş, "İstanbul'da düzenleyeceğimiz Avrupa Kupası, 4 Ağustos Pazar günü Kazlıçeşme ve Yenikapı kavşakları arasında yapılacak. Bu iki kavşak arasında sporcularımız denize girecek, bisiklete binecek ve koşacaklar. Deniz suyu konusunda bir sıkıntımız yok. Tüm tahlilleri yapıldı ve sağlığa zararlı herhangi bir bakteriye rastlanmadı" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na aday olduğunu hatırlatan Güneş, daha önceleri Bostancı Sahil'de düzenledikleri müsabakaları Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin isteğiyle Yedikule Sahili'ne aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"TMOK, 2020'de bu bölgede triatlon ve bazı branşların yapılması kararı aldı. Bunun üzerine TMOK, geçen yıllarda Bostancı Sahil'de yaptığımız mücadeleleri bu bölgeye taşımamız tavsiyesinde bulundu. Biz de bunu memnuniyetle karşıladık ve yarışmayı buraya aldık. Organizasyona 30 civarında ülkeden 200'ün üzerinde sporcu bekliyoruz. Olimpiyatta ve Avrupa şampiyonasında derece almış sporcular katılacak. Kıran kırana bir mücadele olacağını söyleyebiliriz. Puanlı bir yarışma olduğu için herkes kendini göstermek isteyecektir."

Yarış direktörü Hüseyin Yaşar da müsabaka parkuru ve organizasyonun teknik özellikleri hakında bir sunum gerçekleştirdi.

Triatlon Avrupa Kupası İstanbul 2013 yarışları Yedikule'de 2 bin metrekare alana kurulacak parkurda olimpik ve sprint olmak üzere iki kategoride yapılacak. Olimpik kategoride yarışacak triatletler, 1,5 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre de koşudan oluşan parkurda mücadele edecek. Yarışlara sprint kategorisinde katılacak sporcular ise 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşudan oluşan parkuru tamamlamaya çalışacak.

Öte yandan toplamda 12 bin 500 avro para ödülünün dağıtılacağı yarışlara, Fransız sporcular Aurelien Lebrun, David Hauss, Laurent Vidal, Vlademir Turbiyevskiy, İrlandalı Bryan Keane, Ukrayna'dan Yuliva Yelistratova ve Rus Eugenia Sukhoruchenkova gibi triatletlerin katılacağı bildirildi.

Yarışlar sonucunda birinci olan sporcuya bin 560 avro, ikinciye bin 250 avro ve üçüncüye ise 940 avro ödül verilecek. Ayrıca ilk 10 sıra içinde yer alan triatletlere de çeşitli para ödülleri dağıtılacak.

Kaynak: AA