Milli Sporcudan Vali Çifçi’ye Ziyaret

Ordu Su Sporları Kulübü sporcusu Muhammet Sina Ertekin, Polonya'da gerçekleştirilen Avrupa Gençler Paletli Yüzme Şampiyonası'nda Türkiye’yi başarı ile temsil etti.

Ertekin, Ordu Milletvekili ve Su Sporları Kulübü Başkanı Fatih Han Ünal, antrenör Cüneyt Şipal ve kulüp yöneticileriyle birlikte Vali Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret etti.
Polonya’da düzenelen Avrupa Gençler Şampiyonasında Muhammet Sina Ertekin, 50 metre’de genel sıralamada 14’üncü, yaş kategorisinde 4’üncü olurken, 4 x 200 ve 4 x100 Bayrak yarışında Büyükler Gençler Türkiye Rekoru’nu kırarak, Avrupa 6’cısı oldu.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, şampiyonada başarılara imza atan Muhammet Sina Ertekin’i tebrik ederek, bir çeyrek altın ile ödüllendirdi.

Kulüp Başkanı Fatih Han Ünal, Muhammet Sina Ertekin’in Türkiye’de ve Avrupa’da büyük başarı gösterdiğini belirterek, “Antrenörümüz Cüneyt Şipal, bizim sıçrama tahtamız oldu. Kulübü, Ordu ve Karadeniz’i hareketlendirdi. Çok başarılı bir arkadaşımız. Muhammet Sina Ertekin bizim iftihar duyduğumuz bir sporcumuz. Ordu’da yapılan Türkiye şampiyonasında genç paletli yüzme sporunda birinci olmuştu. Sonra Bursa’da dereceler aldı. Büyüklerin aralarında yarışmak kolay değil. Büyüklerde de rekorlar kırdı. Daha da güzeli, Karadeniz’de ilk defa böyle final müsabakalarına giren bir sporcu yetiştirmiş olduk. Karadeniz’de ilk defa böyle bir madalya sahibi oldu ve bu da Ordu Su Sporları Kulübü’nden çıktı. Milli takıma 5 tane sporcu verilebiliyor. Bu beş sporcudan bir tanesi Muhammet oldu. Avrupa şampiyonasında Türkiye takımı olarak, 4’üncü oldular. Kendisi de orada bireyselde 6. oldu, Türkiye rekorunu orada kırdı. Muhammet burada bizi madalyasız bırakmadı. Türkiye’de ve Avrupa’da yüz akımız oldu. Bu sporcumuzu ve diğer sporcularımızı da kutluyorum” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA