Mersin Pamukspor Yeni Sezonu Açtı

İçel’i bu yıl Voleybol Bayanlar 3. Ligi’nde temsil edecek olan Pamukspor, 2013-2014 sezonunun açılışını yaptı.

Geçen senede 3. Lig’de İçel’i temsil eden Pamukspor, sezonu 6. sırada bitirmişti. Bu sene yine şampiyonluk parolası ile sezona 'merhaba' diyen Pamuksporlu oyuncular akşam yemeğinde bir araya geldi. Verilen yemekte konuşan Kulüp Başkanı Selami Veral, kulüp olarak 3 branşta faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Yüzme, basketbol ve bayanlar voleybolda mücadele ettiklerini ifade eden Veral, “Bayan Voleybol Takımı’nı bölgesel ligden 3. Lig'e çıkardık. Geçen sene 3. Ligde 6. olmuştuk ve gruplara kalamamıştık. Bu sene Bayan Voleybol Takımı’nda şampiyonluğa oynayacak bir takım kurduk. Bugün 2013-2014 sezonunun açılışını yaptık, hazırlıklarımıza başladık. Eylül’ün 20’sinde sezon başlayacak. Bizim bayanlar ligimiz hem deplasmanlı hem Doğu grubu olduğu için zor. Onun için hazırlıklara şimdiden başladık” dedi.

“2. LİG'DE MÜCADELE EDEBİLİRİZ”
Geçen seneki takımı koruduklarını vurgulayan Veral, “Bunun üzerine 4 transfer yaparak takımı güçlendirdik. Bu sene bizim için bir şans daha var. İkinci ligden çekilen takımların yerine üçüncü ligden takım alacaklar ve bizde müracaatımızı yaptık. Voleybol Federasyonu ile görüşmelerimize devam ediyoruz. Resmi paralarımızı yatırdık. Eğer Yönetim Kurulu karar alırsa 3. Lig yerine 2. Lig’de oynama şansımız doğacak. Onun içinde süreci takip ediyoruz ve bekliyoruz. İçel bölgesinde voleybol birinci ve ikinci ligde takım bulunmamakta, sadece Pamukspor bulunmakta. Eğer ikinci lige alınırsak İçel’de voleybolun önünün açılacağını göreceksiniz. Çünkü biz voleybolda yaklaşık 200 sporcu eğitiyoruz. İnanıyoruz ki 2. Lig olursa İçel’de futboldan sonra voleybolun geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Voleybolun Türkiye’de geride kalmasının sebebinin kasama takımlarının önceliği futbola ve basketbola vermesi olduğunu ifade eden Veral, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Aslında üçü de eşit branş. Voleybolda sonuçta takım oyunu ve daha az yatırım isteyen bir spor dalı ama popülerliği ve yatırımı az olduğundan dolayı futbol ve basketbolun gerisinde kalmış. Ama şu anda bayan basketbol takımını, bayan voleybol takımı yakalamış durumda. Hatta Türkiye geneline baktığımızda geçmek üzeredir. Ama bu uluslararası başarıların gelmesine bağlıdır. Nasıl baskette 3 büyük kulüpler Avrupa kupalarında başarı sağlıyor, salonlar yetmez duruma geldiyse Türkiye’de, voleybolda aynı şekilde bu durumlara gelecektir. “
Eğer 2. Lig’de oynamaya hak kazanırlarsa ilk hedeflerinin ilk 6’ya girmek olduğunun altını çizen Veral, “İlk 6'ya girersek Play-off oynama şansımız var. Onun dışında ki hedeflerimizden bir tanesi de Akdeniz Oyunları kapsamında birçok tesis İçel’e yapıldı. Bu tesisleri değerlendirerek geleceğe sporcu hazırlamak istiyoruz. Eğer bize destek olunursa bizim 1. Lig’de oynayacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA