Yaşı Küçük, Hedefleri Büyük

DÜZCE - Atıcılık Milli Takımı sporcusu babası Beytullah Balkancı'yı örnek alan Düzce Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü sporcusu Ahmet Balkancı , iki ayda iki Türkiye şampiyonluğu kazandı.

Gümüşova ilçesindeki Elmalık Atış Poligonu'nda antrenörü Sami Boz'la çalışmalarını sürdüren Balkancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile büyüklerini örnek alarak spora başladığını söyledi.

Antrenörüyle yoğun çaba içinde çalıştıklarını anlatan Balkancı, "Başarı elde edebilmek için yoğun çalışmak gerekiyor. Buradaki çalışmalarımız netcesinde ve yoğun antrenman programıyla şampiyonluğu elde ettim" diye konuştu.

Gençler Trap Türkiye Şampiyonası ve Kulüplerarası Trap Türkiye Şampiyonası'nda birincilik elde ettiğini dile getiren Balkancı, ''Burada yarışan sporcuların 3'ü aynı zamanda milli takım atıcısıydı. Altı arkadaşımız milli takım aday kadrosunda bulunmaktaydı. Onların içerisinde birinci olmayı başardım'' şeklinde konuştu.

-''Benim için gurur verici''

Babasının izinden gitmenin kendisi için onur kaynağı olduğunu belirten Balkancı, kulübün başkanı dedesinin kendisine her konuda yardımcı olduğunu, atıcılık sporuna dededen toruna devam ettiklerini söyledi.

Amcası ve spora beraber başladığı halasından da yardım aldığını anlatan Balkancı, hedefinin öncelikle milli takım forması giymek olduğunu kaydetti.

"Milli takım forması altında Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarı elde etmek istiyorum" diyen Balkancı, "Bunu gerçekleştirebilmek için çalışmam gerektiğini biliyorum ve bu yönde antremanlarıma devam ediyorum. Başarılı olacağımada inanıyorum'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA