TFF Merkez Hakem Kurulundan Hakemlere Yaz Semineri Kampı

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu 2013-2014 sezonu öncesi Üst Klasman Hakem, Yardımcı Hakem, Gözlemci, Mentörler ve FIFA Kadın Hakemleri TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’in katılacağı Yaz Semineri Kampı Sakarya’da gerçekleştiriyor.

19 ila 23 Temmuz tarihleri arasında Sapanca’da bulunan Güral Hotel’de gerçekleştirilecek olan Kampa TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’in yanı sıra UEFA Hakem Komitesi Üyesi Jaap Uilenberg, UEFA Hakem Konvansiyonu Türkiye Sorumlusu Jorn West Larsen ile UEFA Hakem Eğitimcisi Giovanni Stevanato katıldı

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, “Son iki gündür yaptığımız çalışmalarla ilgili olarak ben şahsen kendimi yenilediğimi ve bu işin içerisinde bilmediğim çok şey olduğunu gördüm. Ümit ediyorum bundan böyle bizim yapmak istediğimiz konulardan bir tanesi bu günler yapmış olduğumuz eğitimler. Eğitimleri son derece planlı ve programlı şekilde sadece hakemleri değil herkesi kapsayacak şekilde yapacağız. Hepinize özveriniz ve toplantıdaki yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ben şahsen ilk geldiğim aylarda camiayı tanıma ayları olarak geçirdim. Geçtiğimiz yıl artık tecrübelilik dönemimdi. Çok güzel paylaşımlarda bulunduk, bundan sonra da paylaşımlarımız devam edecek. UEFA’ ile yaptığımız birliktelik ve bu birliktelik konusunda UEFA’nın bize karşı iyi niyeti Türk Futbolu ve TFF için gurur verici bir durum. Bu durumun devamı için eğitimlere ve sınavlara daha fazla önem vermeliyiz. Bu camia’da yapılması gerekenleri en iyi yere taşımak için elimizden geleni yaparsak hakemlerimiz çok daha iyi yerlere gelecektir bundan eminim” dedi.

Türkiye’de yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak konuşan Alp, “Hakem Hataları dünyanın her yerinde var fakat ülkemizin durumu yüzünden gerek basın, gerekse kulüp yöneticileri tarafından çok abartılıyor ve istemediğimiz durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Hakem hataları Türkiye’de Türk Futbolcuların iyi niyetiyle ilgili. Eğer futbolcu iyi niyet gösterirse bu hatalar en aza iner. Şahsen kulüp yöneticileri ve teknik adamlar bu düşüncemi düzgün şekilde futbolculara aktarırsa futbol çok daha iyi bir yere gelir” ifadelerini kullandı.

Merkez Hakem Kurulu’nun en önemli hedeflerinden birinin Eğitim olduğunu belirten Başkan Alp, “Eğitim bizim ana hedeflerimizden biri. Bugüne kadar yaptıklarımızı daha da ileriye taşıyacağız. Anadolu Üniversitesiyle yaptığımız anlaşmayla daha da iyi konuma geleceğiz. 3 aylık bilgisayarlı eğitim ile kullanımı ve erişimi kolay bir uygulama başlattık. 3 ay eğitim gören herkes hakemliğe başvurmak için sertifika hakkı kazanacak. Biz bir ekibiz, bu ekipteki yardımlaşmayı iyi yerlere getirirsek Türk Futbolunu iyi yerlere getiririz. Sizlerin eğitimleri ve kendinizi geliştirmenizi görmezden gelemeyiz. Biz bu gelişmeleri futbolcularımızdan da bekliyoruz. Türk Hakemliği Futbolcuların önünde. Önümüzdeki 3 günlük çalışmalarla lige hazır hale gelmeyi planlıyoruz. Ayrıca Lig maçları başlamadan da sizlerle birlikte olarak 2013-2014 sezonuna başlayacağız” şeklinde konuştu.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp’in konuşmasından sonra üst klasmana geçen 12 Hakem sahneye çıkarak kendini tanıtırken Başkan Zekeriya Alp gençleri tebrik etti. Üst Klasmana geçen 12 Hakemin tanıtılmasından sonra sahneye davet edilen Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ufuk Özertin, “Aslında son yıllarda en keyif aldığım hakem Seminerindeyim. Evet Doğan Ağabey efsane, Talat ve Ergül Hocamda eskilerimizden. Birçoğunuz hatırlamaz benim gözümün önünden birçok maç geçti onların yönettiği. Bu maçlar ya Abad olur ya Berbat olur derler, Abad olunca herkes kendine pay çıkartır, Berbat olunca onlardan bilirlerdi. 4 kara gömlekli dedikleri listeyi bu sene 6 yaptık. Öncelikle Sayın Yıldırım Demirören’in saygılarını iletiyorum. Sizler Futbolun en önemli yardımcı unsurlarısınız. Futbolun ana unsurları Kulüpler ve Futbolcularımızdır. Sizler Futbolun tadını tuzunu yerine getirecek en önemli yardımcı unsursunuz. Üstüne basarak söylüyorum. 2013-2014 sadece hakemlik sezonu değil bence. Ülkenin içinde bulunduğu bu sürece, barışa, kardeşliğe, bir arada yaşamaya muhtaç olduğu bu dönemde en fazla katkının gerektiği bir sezon. Sahaya çıkınca tüm dünyayı unutun ve kendinizi işinize verin. En büyük günah kul hakkı yemektir. Sahada ki de, tribündeki de Allah’ın kulu. Lütfen bu sene hakem hatalarını minimize edin. Sizlerle gurur duyuyorum. Özellikle 3 Temmuz sonrası bir tek hakemin isminin geçmemesiyle de ayrıca gurur duyuyorum çünkü ben bile 2 gece içeride kaldım hesap vermek için. Bizler Türk Hakemleri ve TFF olarak Futbolun üstündeki tüm baskılara ve kavgalara rağmen her zamankinden daha yürekli ve daha cesaretli olarak alnımız ak olarak çıkacağız” dedi.

TFF Başkan Vekili Ufuk Özertin’in konuşması sonucu İlk oturum sona erdi.

Kaynak: İHA