Melo: “Yuvama Döndüğüm İçin Çok Mutluyum”

Galatasaray’ın 3 yıllığına kiralık olarak anlaşmaya vardığı Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo, yuvaya döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Galatasaray’ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Yuvaya döndüğü için çok mutlu olduğunu söyleyen Melo, “Geçtiğimiz iki sezonda arkadaşlarım ve hocalarımla beraber burada elde edilmiş çok önemli başarılarımız var. Bunda da pay sahibi olduğumu düşünüyorum ve yuvama geri döndüğüm için çok mutluyum. Galatasaray Avrupa’daki rüyalarımı gerçekleştirmemi sağladı. Geçen sene gösterdiğimiz başarının önümüzdeki senelerde de devam edeceğini düşünüyorum. Bundan önce oynadığım kulüplerde iki seneyi hiç geçmemiştim ama burada iki senemi çok güzel bir şekilde tamamladım ve bundan sonra devam edecek kontratımla beş seneyi tamamlamak istiyorum” dedi.

“3 NUMARALI FORMAYI GİYEN BÜLENT KORKMAZ GİBİ BURADA EFSANELEŞMEK İSTİYORUM”
Yeni sezonda “3” numaralı formayı giyeceksin. Bu değişiklik hakkında neler söylersin? Şeklindeki soruya Brezilyalı oyuncu, “Geçen iki senede de biliyorsunuz 10 numarayla önemli başarılara imza atıldı. Buraya ilk geldiğim zaman 4 numaralı formayı giyiyordum ve sonrasında 10 numara boşalınca kariyerime bu numarayla devam ettim. Ama benim için hangi numarayla mücadele ettiğim çok da önemli Zaten 10 numarayla oynama takıntım da kesinlikle olmadı. Çünkü ilk defa sürekli olarak Galatasaray’da bu numarayı giydim. Daha önce Brezilya’da Flamengo’da oynarken birkaç maçta on numarayla mücadele etme şansım oldu ama söylediğim gibi bu konuda daha önce hiç takıntım olmadı. Wesley Sneijder gibi çok önemli, 10 numarayı gerçekten çok iyi taşıyan ve on numarayı parlatan bir oyuncu var elimizde. Geçen sene biliyorsunuz talihsiz bir sakatlık yaşadı ve belli bir dönem oynamadı. O yüzden bu sene ondan çok şey bekliyoruz. Benim de ondan beklentim çok fazla ve bu yüzden böyle bir jesti yapmayı uygun gördüm. Sneijder’in en iyi şekilde on numarayı taşıyacağından eminim. 3 numara tabi ki benim için çok çok önemli. Çünkü fotoğraf çektirirken yaptığım harekette kullanıyor olmamın yanı sıra bizim dinimiz açısından da bu rakam önemli. Tanrı, Hazreti İsa ve Kutsal Ruh’u simgeleyen bu numarayı benim dövmemde de görebilirsiniz. 3 numara aynı zamanda Galatasaray tarihi için çok önemli çünkü Bülent Korkmaz’ın bu numarayla mücadele etmişti. Ben de Bülent Korkmaz gibi burada efsaneleşmek istiyorum. Daha önce Muslera’nın yerine kaleyi geçip penaltı kurtarmıştım. 1 numarayı da tercih edebilirdim, ama benim için önemli olan tek şey Galatasaray’a geri dönebilmekti. Umarım önümüzdeki üç sezon boyunca başarılı bir performans ortaya koyarak, kulübün önemli oyuncuları arasına girebilirim” diye konuştu.

“ÜÇ KUPADA DA ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ”
Yıldız futbolcu, yeni sezonla ilgili beklentilerin yüksek olduğunu, her kulvarda başarılı olmak istediklerini ifade etti.

Melo, “Tabi ki Galatasaray’ın beklentileri her kulvarda mutlaka şampiyon olmaktır. Biliyorsunuz bu ilk geldiğim sene de böyleydi, geçen sene de böyleydi, bu sene de böyle olacaktır mutlaka. Şampiyonlar Ligi’nde gidebileceğimiz en üst noktaya kadar gidebilmeyi hedeflemeliyiz. Tekrardan şampiyonluk yaşamak ve Türkiye Kupası her geçen sene mutlaka daha da zorlaşıyor. Takımlar da mutlaka daha fazla takviyeler yapıyor ve bize karşı tabiri caizse bileniyorlar. Ama önemli olan burada Galatasaray’ın iki senede gösterdiği performansı bu sene de yansıtması, hatta daha da fazlasını göstermesi, üç kupada da elimizden gelenin en iyisini yapması. Bu seneki şampiyonluğun daha da önemi var, çünkü benim en büyük amaçlarımdan bir tanesi efsane olabilmek, tarih yazabilmek ve önemli başarılara imza atabilmek. Bu seneki şampiyonluğun da çok ayrı önemi olacaktır. Çünkü formamıza dördüncü yıldızı takma imkanı bulacağız” şeklinde konuştu.

Felipe Melo, sarı-kırmızılı taraftarla arasında iki senedir çok iyi bir bağ olduğunu belirterek, “Beni her zaman saha içinde ve dışında destekleyen bir Galatasaray taraftarı var. Onları inanılmaz seviyorum ve hepsine de bana verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” derken, yeni sezona hazır olduğunu ve antrenman eksiğinin olmadığını kaydetti.

Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe ile oynayacakları Süper Kupa maçında taraftarlara iyi bir Melo izletmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA